Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Viseći izbornici

Queiroz i Terim najveći gubitnici, visi i Domenech

'England manager Fabio Capello Photo: Press Association/Pixsell'
'Mike EgertonPress Association/Pixsell'
24.09.2009.
u 08:06

Portugalski izbornik Carlos Queiroz u ovom trenutku najveća je trenerska riba kojoj je upitan SP. Bilić je u ovim kvalifikacijama za njega "malo dijete", jer Slaven u svlačionici nema najskupljeg svjetskog igrača, a igrao je i s moćnom Engleskom, dok nesretni Carlos gubi utrku s Danskom i Švedskom.

Ubitačan podatak za Queiroza je da u kvalifikacijama za SP još nije pobijedio u utakmici kod kuće: Danska 2:3, Albanija 0:0, Švedska 0:0!

Samo "nosač čunjeva"
Na kraju, ispast će da je Queiroz samo idealan Fergusonov "nosač čunjeva", jer zabrlja čim se makne iz Alexova okrilja u Manchesteru. Nije se proslavio ni u Realu, a s Portugalom upravo ulazi u sumrak trenerske karijere.

Težak će debakl najvjerojatnije doživjeti i Turci, polufinalisti posljednjega Eura, koji ovise o Ćirinu raspoloženju u Tallinnu. Od "imperatora" Terima ipak se očekivalo više od skromnih 12 bodova, što ga je dovelo u gotovo nemoguću situaciju za plasman na SP. Turaka nije bilo ni 2006. godine u Njemačkoj, a to je također uprskao Terim. Cipela stiže 10. listopada, kada Ćirine trupe promarširaju estonskom prijestolnicom.

I dodatne kvalifikacije mogle bi pronaći još poneku žrtvu. Raymond Domenech već je izgubio utrku sa Srbima, a ako Francuzi ne odu na SP, bila bi to nacionalna sramota. Tada ga ne bi spasio niti njegov svemoćni pokrovitelj Michel Platini.

Dva velika svjetska stručnjaka debitirat će na SP-u, Hitzfeld sa Švicarskom i Capello s Engleskom, a Marcello Lippi (Italija) bit će prvi izbornik nakon Argentinca Bilarda (1990.) koji će braniti naslov svjetskog prvaka.

Talijanska trenerska elita
U JAR bi se tako mogla okupiti talijanska trenerska elita, Lippi, Capello, Trapattoni (Irska), dok Guus Hiddink s Rusijom lovi svoj četvrti SP. Prethodno je vodio Nizozemsku, Južnu Koreju i Australiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije