Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskusni lisac

Quagliarella škorpionovim udarcem izjednačio rekord Vierija

Fabio Quagliarella
Foto: Reuters/Pixsell
27.12.2018.
u 15:40

Quagliarella je trenutačno treći strijelac Serie A sa 11 golova

Iako je dolaskom u Juventus najveća zvijezda u talijanskom nogometu postao Cristiano Ronaldo, ove sezone oduševljava veteran Sampdorije Fabio Quagliarella, koji će za nešto više od mjesec dana proslaviti 36. rođendan.

Quagliarella je treći strijelac Serie A sa 11 golova, ispred njega su Krzysztof Piątek (Genoa) s 13 i Cristiano Ronaldo s 12 pogodaka. Također, ove sezone izjednačio je rekord Christiana Vierija. Quagliarella je bio strijelac na osam uzastopnih utakmica Serie A u kojima je nastupio i tako je postao prvi talijanski nogometaš kojemu je to uspjelo nakon Vierija 2002. godine.

 A u srijedu u 18. kolu talijanskog prvenstva zabio je vodeći gol za Sampdoriju, koja je svladala Chievo s 2:0. Bio je to majstorski potez, škorpionov udarac (volej petom) sa 13 metara.

To mu je drugi pogodak škorpionovim udarcem ove sezone, zabio ga je i u 3. kolu u pobjedi protiv Napolija. Takve pogotke viđali smo od Zica i Zlatana Ibrahimovića, a poznate su bile "škorpionove obrane" kolumbijskog vratara Renea Higuite.

Quagliarella je cijelu karijeru proveo u Italiji i promijenio je brojne klubove, igrao je za Fiorentinu, Sampdoriju (2006–2007), Udinese, Napoli, Juventus, Torino, a od siječnja 2016. opet je u Sampdoriji. Za reprezentaciju Italije odigrao je 25 susreta i postigao je sedam golova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije