Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKA KOŠARKA Brođanke prvenstvo otvorile s dvije pobjede i porazom

Put u Ligu za prvaka vodi preko Dubrave i Vindije

11.11.2008.
u 17:37

Dvije pobjede i jedan poraz upisale su košarkašice Broda u prva tri kola drugoligaškog prvenstva. Peščenica i Koprivnica očekivano su pale, no dojučerašnji A-1 ligaš Montmontaža ipak se pokazao kao prevelik zalogaj.

Vidljiv napredak
Brođanke su, doduše, i na toj utakmici bile blizu osvajanja dva boda, no na kraju su pobijeđene s tri koša razlike. Upravo je Montmontaža jedan od glavnih suparnika Brođankama na putu do ostvarenja željenog cilja – Lige za prvaka, u koju ove godine ulaze samo dvije prvoplasirane ekipe.

– Važno je da naše mlađe igračice počnu stjecati samopouzdanje i sigurnost. Ove tri utakmice dale su mi odgovor na pitanje gdje škripi i na čemu treba poraditi, no u ovih 120 minuta jednako sam tako uvidio da napredujemo iz susreta u susret. Treba uzeti u obzir da smo se mi tek prošle godine prvi put prijavili na mlađe kadetsko, kadetsko i juniorsko prvenstvo i da te djevojke još uvijek nemaju dovoljno utakmica u nogama – kaže trenerica Kornelija Kvesić.

Protiv Montmontaže su Brođanke imale peh da su im se već u prvom poluvremenu ozlijedile Ivana Brekalo i Ana Alar. Da su bile kompletne, možda bi i dobile tu utakmicu, premda je Montmontaža kao bivši europski prvak institucija hrvatske ženske košarke.

Oscilacije još prisutne
Protiv Koprivnice je već u prvoj četvrtini igru zbog ozljede morala napustiti Marina Mikendić, ali njezin se izostanak osjetio jedino po nešto manjoj pobjedi (plus 10) od očekivane. Brodske košarkašice nadaju se da će u ogledima s preostalim izravnim suparnicima u borbi za najviši plasman, Vindijom i Dubravom, biti bolje sreće.

– Oscilacije koje pokazujemo u igri više su posljedica neuigranosti i sitnih tehničkih nedostataka nego nekih velikih problema. Vjerujem da će, kako prvenstvo bude odmicalo, tih nedostataka biti sve manje – rekla je iskusna Ana Alar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije