Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Put do uspjeha'

Ćiro i izbornik Dalić s vojnicima: 'Tuđman i Šušak bili su pravi tandem'

Ćiro Blažević i izbornik Zlatko Dalić s hrvatskim vojnicima
Foto: MORH
1/5
08.05.2018.
u 17:35

Čimbenici za postizanje uspjeha su "talent, motiv, inteligencija, karakter, rad, ambijent i posljednje, možda najdiskutabilnije – sreća - kaže Ćiro Blažević.

Nogometni trener i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević u utorak je u Ministarstvu obrane na predavanju s temom "Put do uspjeha" govorio o vrijednostima koje povezuju Hrvatsku vojsku i sportaše, o čimbenicima za postizanje uspjeha te svojim iskustvima u vođenju nogometne reprezentacije.

Kako je priopćeno iz Ministarstva obrane, zapovjednicima i djelatnicima Hrvatske vojske Blažević je govorio o izazovima s kojima se susreo na trenerskom putu, a potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević tom je prigodom zahvalio legendarnom treneru na povijesnom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije 1998. godine u Francuskoj.

Ćiro Blažević i izbornik Zlatko Dalić s hrvatskim vojnicima
1/10

- Trebalo je znati posložiti tim, pronaći način za stvoriti osjećaj zajedništva te ojačati fizičku i mentalnu snagu hrvatskih nogometaša. S radošću se sjećam tog osjećaja ponosa i zajedništva koje smo imali nakon osvojenoga trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu, cijela Hrvatska bila je kao jedno - prisjetio se Krstičević i sportaše usporedio s vojnicima, ističući pritom kako u svakom trenutku vojnici, poput sportaša, moraju biti spremni odgovoriti na različite izazove.

- Zajedništvo, timski duh, fizička i mentalna snaga su vrijednosti koje povezuju hrvatske vojnike i sportaše - rekao je ministar, ističući da će razmjena iskustava i suradnja sa sportašima dodatno obogatiti i unaprijediti rad Hrvatske vojske, a Blaževiću je zahvalio što je svoju životnu i profesionalnu priču podijelio s njezinim zapovjednicima.

Blažević se na početku prisjetio poznanstva s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom i ratnim ministrom Gojkom Šuškom, koji su, kako je rekao, bili pravi uzor kako se voli Domovina i slijedi vlastita vizija.

- Oni su bili pravi tandem, tandem kakav svako samo može priželjkivati. No, moram reći – bez hrvatskih branitelja - ništa mi ne bismo mogli napraviti ni postići. Nije bilo puta na koji smo odlazili kao reprezentacija a da nismo pratili ono što vam se događa, da nismo pratili kako se borite i ginete za svoje ideale. To je bio snažan motiv, poseban motiv bez kojeg ništa ne bi bilo moguće - rekao je Blažević.

- Čimbenici za postizanje uspjeha su "talent, motiv, inteligencija, karakter, rad, ambijent i posljednje, možda najdiskutabilnije – sreća. Mislim da je sreća kao pojam diskutabilna jer vjerujem kako sreća dolazi sama po sebi ako si spreman na sebi raditi", zaključio je Blažević.

Na predavanju Miroslava Ćire Blaževića u Ministarstvu obrane bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, kojemu je ministar obrane Damir Krstičević poželio sreću na Svjetskome nogometnom prvenstvu koje će se održati u lipnju u Rusiji.

- Vjerujemo u vas, vjerujemo da ćete izvući najbolje od naših nogometaša i učiniti nas ponosima - poručio je Krstičević.

Budući da je na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića 2018. proglašena godinom aktivnosti i spremnosti hrvatskog vojnika, Miroslav Ćiro Blažević u Ministarstvu obrane održao je predavanje u sklopu ciklusa predavanja. Među ostalima, tu je predavanje održao i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Komentara 5

DU
Deleted user
17:56 08.05.2018.

bolji tandem je kgk -sundov

Avatar sindarela
sindarela
18:02 08.05.2018.

Tanandem koji je odletio u provaliju svjetske politike i osuđen od strane Haškog suda za udruženi zločinački poduhvat

DU
Deleted user
17:57 08.05.2018.

Pardon kgk - krsticevic kao tandem su savrseni i vise od toga......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije