Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjeroajtne brojke

Pustite što se priča, ovo je jedina istina o odnosu Dinama i Lokomotive

Dinamo - Lokomotiva
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
11.02.2020.
u 08:20

Nažalost, od 2008. godine, kada je službeni mail NK Lokomotiva bio nklokomotiva@nk-dinamo.hr, malo se toga promijenilo

Taman kada smo pomislili da će se dogoditi svjetsko čudo, da će proći jedan prijelazni rok u kojem Dinamo i Lokomotiva neće razmijeniti igrače, iz Maksimira i s Kajzerice su nas demantirali. Jer, najnovija pojačanja Dinama su desni bek Fran Karačić te krilni napadač Lirim Kastrati.

A nije nas začudila ni praksa da će obojica ostati u Lokomotivi do ljeta, na posudbi. Modus operandi je to koji gledamo posljednjih 12 godina, otkad je Lokomotiva kao tadašnji drugoligaš počela ozbiljno razmjenjivati igrače s Dinamom.

A u tih 12 godina, od 2008. do danas, iz Lokomotive u Dinamo, te u obrnutom smjeru, prešlo je čak 218 igrača. Nevjerojatna je to brojka čak i ako se stoji pri tvrdnji da je Lokomotiva sestrinski Dinamov klub. Jer, podijelimo li tu brojku po godinama, ispada da u svakoj natjecateljskoj sezoni Dinamo i Lokomotiva prosječno razmijene 18 nogometaša!

I po tome su ta dva kluba svjetski rekorderi. Primjerice, RB Salzburg i RB Leipzig, koji imaju istoga gazdu i ne skrivaju partnerski odnos, u posljednje su četiri sezone razmijenili 15 igrača, otprilike četiri po sezoni.

No, za razliku od zagrebačkih odnosa, ondje je sve puno transparentnije, barem što se odšteta za transfere tiče. U transferima Lokomotive i Dinama točni su iznosi transfera posljednjih godina vrlo često skrivani.

Da nema odličnog trenera Lokomotive Gorana Tomića koji je u posljednje dvije sezone dvaput pobijedio Dinamo te jednom s njim remizirao, omjer između tih dvaju klubova u utakmicama HNL-a bio bi ovaj: 32 pobjede Dinama, jedan neodlučeni rezultat i ni jedna pobjeda lokosa.

I još jedan zanimljiv podatak: u dvobojima Lokomotive i Dinama samo je 1,7 žutih kartona po susretu, a prosjek HNL-a je 3,9 žutih kartona po utakmici. Dok je takvog odnosa između Lokomotive i Dinama, Zagreb neće imati gradski derbi, a u ostalim europskim ligama gradske derbije prati veliko suparništvo, nekad i na granici sukoba pa i mržnje.

Ali, kako sad natjerati Kastratija i Karačića da u proljetnim utakmicama protiv Dinama idu na glavu kad znaju da će već od ljeta s igračima iz Maksimirske 128 dijeliti svlačionicu.

Nažalost, od 2008. godine, kada je službeni mail NK Lokomotiva bio nklokomotiva@nk-dinamo.hr, malo se toga promijenilo. Ustvari, ostalo je potpuno isto. 

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
10:31 11.02.2020.

oprosti nam,Karlo, kaj Zagreb nema gradski derbi koji prati veliko suparništvo, nekad i na granici sukoba i mržnje. Sad pročitaj kaj si napisao. Plačeš kaj se ne dijelimo i ne mrzimo dovoljnou istom gradu, debosu

ZO
zoom
10:28 11.02.2020.

svaki klub može surađivati sa svakim...zar nije normalno da 2 kluba iz istog grada blisko surađuju? ili bi se trebali mrziti i ratovati? znam da ledinski pati zbog odlične suradnje dinama i lokomotive i drago mi je da je tako...a to što lokosi rijetko dobiju dinamo, stvar je isključivo veće kvalitete dinama i što im dinamo otkupi najbolje igrače pa je odnos snaga uvijek u korist dinama...jer da nije stvar kvalitete nego nešto drugo, onda lokosi ne bi prije 2 godine 2 puta dobili dinamo..tada su iskoristili slabiju formu dinama i dobili ih....a nije da inače igraju kontra dinama reda radi, tu je uvijek puno trke, borbe šuteva u okvir gola......

DU
Deleted user
10:31 11.02.2020.

Da taj odnos nije baš "idealan" je činjenica. Ali, novinarstvo ovoga tipa je dno dna. Prvo, Karačiću istječe ugovor u ljeto i u Dinamo dolazi kao slobodan igrač. Dakle, ne ostavlja ga Dinamo u Lokomotivi nego on odrađuje do kraja svoj ugovor! A, Kastratija je Dinamo kupio ili "kupio" i o njemu se može nagađati i pisati. Samo jedno pitanje za novinara. Kada je Hajduk prodao Pašalića u Chelsea i Palaversu u City i oni su ostali u Hajduku, to je onda bio sjajan posao Hajduka, a ovo je lopovluk i muljaža?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije