Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN HORVAT

Puno sam se toga odrekao da ostvarim ovaj uspjeh

08.08.2012., Engleska, London - Olimpijske igre London 2012. Atletika. Skok s motkom. Ivan Horvat preskocio je 5.35 metara i zauzeo je 20 mjesto.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
24.08.2015.
u 09:11

– Uvjeti su bili fenomenalni. Zaletište, atmosfera, pun stadion. Istina, bilo je vruće, ali to nije bilo presudno. Znam samo da će mi Ptičje gnijezdo ostati stadion koji najviše volim.

Ivan Horvat bio je prvo pa muško na svjetskom atletskom prvenstvu. Prvi naš atletičar koji je nastupio i odmah oduševio ulaskom finale skoka s motkom. Od dečka koji obećava postao je dečko iz velikog društva.

Problemi s koljenima

U kvalifikacijama je djelovao poput rutinera. Iz prvog pokušaja preskakao je sve visine do magičnih 5,70 metara. To je bila visina norme koju je trebalo preskočiti za finale, to je bila visina koja je norma za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. I uspio je iz trećeg pokušaja.

– Ne znam zašto se sad svi čude ovom rezultatu. Vjerovao sam da mogu, spremao sam se cijelu sezonu i znao sam da imam tu visinu u nogama. Eto, mukotrpan rad na kraju se isplatio. Znate, meni je sport jako važan u životu. Odlučio sam napraviti velike stvari. Odričem se puno toga da bih jednog dana bio uspješan. Ovaj rezultat pokazuje mi da sam na dobrom putu. Imam 22 godine i naravno da mi je cilj jednog dana preskočiti šest metara.

Još do prije nekoliko godina bila je samo dobra šala da jedan Hrvat može motkom preskočiti šest metara. No, Horvat je sve promijenio.

– Samo da ne bude ozljeda. Eto, imam velikih problema s koljenima. Bole me oba tako da ne mogu ništa obećati za današnje finale. No, biti među velikanima ovog sporta, u finalu Svjetskog prvenstva, to je nešto što mi nitko ne može oduzeti.

Kakvi su bili uvjeti na stadionu?

– Uvjeti su bili fenomenalni. Zaletište, atmosfera, pun stadion. Istina, bilo je vruće, ali to nije bilo presudno. Znam samo da će mi Ptičje gnijezdo ostati stadion koji najviše volim.

Nije više impresioniran motkašima koje je donedavno gledao na televiziji...

– Ma ne. Već i oni mene gledaju kao suparnika, a ne kao nekog mladog klinca. Evo, ovdje sam uspio pobijediti i neke svoje uzore poput Amerikanca Walkera.

Do kraja sezone imate još samo dva nastupa?

– Da, jedan će biti u Linzu, na skakačkom mitingu koji se održava na središnjem trgu. Bit će to za mene jedno novo iskustvo jer sam do sada skakao samo u dvorani i na stadionu. Još tražim jedan nastup, ali ne znam gdje.

Na Hanžeku bez motke

Na zagrebačkom mitingu ovoga puta nema muške motke?

– Nema. Ali nema veze. Ne ljutim se – istaknuo je Ivan koji se za ovaj SP pripremao u rodnom Osijeku.

– U Osijeku imam odlične uvjete. I nikad ne bih otišao negdje druge, nikad ne bih otišao u drugi klub ili grad.

Nakon sezone na zasluženi odmor ili?

– Planirao sam se odmoriti, ali ne više od pet-šest dana. Mislio sam ići na more, ali bolje da se kod kuće dobro odmorim. Jedva čekam nove pripreme početkom listopada. Sada sam u naletu i moram to dobro iskoristiti – dodao je simpatični Horvat kojeg od prošle godine trenira Hrvoje Livančić.

>> Sandra brani naslov, Hrvati status najboljih na Balkanu!

– Odlično se slažemo, on mi je i trener i veliki prijatelj – zaključio je Ivan Horvat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije