Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Puninski i Phelps u finale kao osmoplasirani

Michael Phelps
AFP
14.11.2009.
u 13:42

Hrvatski plivač Aleksej Puninski uspio je izboriti finale utrke na 50 metara leptirovim načinom na Svjetskom kupu na kratkim bazenima u Berlinu.

Puninski je osvojio osmo mjesto u kvalifikacijama, posljednje koje vodi u finale, s vremenom 22.70. Najbolji je rezultat ostvario Nijemac Steffen Deibler (22.12), dok je drugi hrvatski predstavnik u ovoj disciplini Mario Todorović završio na 11 mjestu s vremenom 23.02, te se nije uspio kvalificirati u finale.

Kažimo i da je najslavniji plivač današnjice, osvajač 14 olimpijskih zlata, Michael Phelps, nastupio na 200 metara leptir (u starom plivačkom odijelu) i kvalificirao se u finale kao posljednji, osmi s vremenom 1:53.82 (najbrži je bio Rus Nikolas Skvorcov s vremenom 1:52.44).

Phelps je trebao nastupiti i u kvalifikacijama 100 metara mješovito, na dionici u kojoj je Rus Sergij Fesikov postavio novi svjetski rekord (50.95), ali je odustao od nastupa.

Novi svjetski rekord na 100 metara mješovito

Ruski 20-godišnji plivač Sergej Fesikov postavio je novi svjetski rekord na 100 metara mješovito na natjecanju Svjetskog kupa koje se održava u Berlinu na kratkim bazenima.

Fesikov je rekord otplivao u kvalifikacijama u vremenu 50.95 i tako oborio prethodni najbolji rezultat koji je postavio Amerikanac Ryan Lochte 13. travnja 2008. godine u Manchesteru (51.15).

Od hrvatskih plivača u finalnu utrku uspio se plasirati Dominik Straga koji je ostvario peto vrijeme kvalifikacija (52.81).

Saša Imprić nije se uspio kvalificirati u finale, te je završio kao 14. s vremenom 54.12.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije