Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAJU PLAN

Puljak otkrio kada bi mogla početi obnova Poljuda: 'Predviđeno je 13 milijuna eura'

Split: Stadion Poljud na kojem će se odigrati utakmica HNK Hajduk i NK Osijek
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
17.11.2023.
u 13:19

"Treća faza je Gradski projekt Brodarica. Planiramo novi stadion Hajduka, kongresni centar, poslovni centar, gradske stanove za dugoročni najam", rekao je Ivica Puljak na sjednici Skupštine Hajduka

Gradski vijećnik Damir Barbir je na sjednici splitske Gradske skupštine postavio pitanje o obnovi Poljuda, rokovima radova i dostupnosti stadiona za vrijeme njihovog trajanja.  Odgovore mu je ponudio gradonačelnik Ivica Puljak.

"U razgovorima smo s Ministarstvom koje je predvidjelo 13 milijuna eura za obnovu Poljuda i prikupljamo dokumentaciju. Ta sredstva bismo mogli povući u prvoj polovini sljedeće godine, a onda u drugom dijelu početi obnovu. Ideja je da cijelo to vrijeme obnove Hajduk igra na Poljudu. Svoj plan smo prezentirali i on se ispunjava", kazao je Puljak pa nastavio:

GALERIJA Hajduk slavio Osijeku! (0-1) 'Bijeli' se golom Livaje vratili na vrh ljestvice

Split: Stadion Poljud na kojem će se odigrati utakmica HNK Hajduk i NK Osijek
1/13

"Obnovu smo podijelili u tri faze. Prva je bila rekonstrukcija kostura stadiona, druga rekonstrukcija prstena oko stadiona, a treći projekt Brodarice. Za prvu fazu smo već ugovorili analizu stanja stadiona. Sada smo u procesu naručivanja idejnih rješenja za cijelo područje i naručivanja studije za Brodaricu. Ideja je da do rođendana Hajduka imamo sve i tad prezentiramo javnosti."

VEZANI ČLANCI:

Prema Puljakovim navodima više o obnovi koja bi mogla započeti iduće godine trebalo bi se saznati na 113. rođendan kluba, 13. veljače iduće godine. Projekt Brodarica podrazumijeva gradnju novoga stadiona. O projektu je Puljak govorio na posljednjoj Skupštini kluba.

"Treća faza je Gradski projekt Brodarica. Planiramo novi stadion Hajduka, kongresni centar, poslovni centar, gradske stanove za dugoročni najam. Početak radova bi bio početkom 2026. godine, a završetak bi bio do Europskih igara 2027. godine. Financiranje bi obavili grad, Hajduk i partneri. Ovo je vrlo ambiciozan plan, ali nije skroz nerealan i može osigurati europske ambicije i stabilnost Hajduka", rekao je Puljak.

VIDEO Prosinečki o Hajduku: 'Igrači imaju veliki pritisak. Tih 18 godina neosvajanja. Treba pobjeđivati, a Dinamo je na to navikao'

Komentara 1

ZM
zm1
14:00 17.11.2023.

Dok vi to sve vpripremite izgubit ce te izbore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije