Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRA NA KANDTRIDI

Psihološka kriza Rijeku muči više od Traorea i Šehića!

Fausto Badicin
Antonio Bronić/Pixsell
21.11.2009.
u 11:40

- Pobjeda je idealna za vraćanje samopouzdanja, jer ne podnose svi jednako kritike - ističe branič Rijeke Fausto Budicin.

Nenad Gračan, trener Rijeke, danas će ponovo izići pred tribine Kantride. Posljednji je to put učinio prije devet godina, a samo godinu ranije s Rijekom je dogurao gotovo do naslova prvaka Hrvatske.

– Bit će treme, to sigurno, drmne te to prije utakmice, ali kada počne sve nestane – kaže Gračan.

Budicinov deveti trener

Na Kantridu danas stiže Istra 1961, susjedski derbi u kojem Riječani traže samo pobjedu. Posljednji put kad je Rijeka osvojila tri boda svladala je sesvetsku Croatiju, koju je vodio baš Nenad Gračan.

– Svi su svjesni važnosti ove utakmice. Dobro smo odradili ova dva tjedna i danas ćemo agresivno i disciplinirano pokušati doći do pobjede – otkriva Gračan.

Psihološka kriza muči Kantridu više nego Istrine opasnosti Šehić i Traore.

– Naboj i motiv su prisutni, pa čak i optimizam nakon dvotjednog rada. Pobjeda je idealna za vraćanje samopouzdanja i vjere navijača u nas. Ne podnose svi igrači kritike iz publike jednako, na mlađe to ne djeluje najbolje, ali protiv toga se ne možemo boriti. Dobrom igrom moramo prisiliti navijače na motivirajuće navijanje – kaže Fausto Budicin, kapetan Rijeke, kojemu je Nenad Gračan deveti trener otkad nosi Rijekin dres.

– Previše je to trenera, ali mislim da su oni najmanje krivi za današnje stanje. Nadam se da će sadašnji trener imati malo više vremena da provede svoje zamisli u djelo – dodaje Budicin.

Čeh od prve minute

Ono što je sigurno, Rijeka na Kantridi ne smije razmišljati o igri protivnika. Mora nametnuti svoju igru i svoj ritam.

– Momčad ima perspektivu, treba malo više strpljenja jer teže podnose psihički pritisak – poručio je Nenad Gračan, koji će od prve minute u vatru gurnuti Slovenca Čeha.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije