Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Prvo svjetsko zlato za Alexisa Pinturaulta, Zrnčić Dim i Zubčić daleko od postolja

Alexis Pinturault
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
11.02.2019.
u 20:33

I Austrijanac Marco Schwartz je osvojio prvo seniorsko odličje. Za to mu je bilo dovoljno četvrto slalomsko vrijeme i zaostatak od 46 stotinki u ukupnom zbroju za pobjednikom

Francuski 27-godišnji skijaš Alexis Pinturault u ponedjeljak je osvojio svoje prvo zlatno odličje na velikim natjecanjima, postavši novim svjetskim prvakom u alpskoj kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u švedskom Areu.

I preostala dva mjesta na postolju osvojili su tehničari, slalomski specijalisti, srebrni Slovenac Štefan Hadalin i brončani Austrijanac Marco Schwartz.

Francuz je nakon spusta bio na 24. mjestu, a za najbržim, Talijanom Dominikom Parisom, zaostao je za 1.52 sekunde. No, to se nije pokazalo velikim hendikepom za slalomaše, jer su od prve desetorice iz prve vožnje, na kraju samo Paris i Švicarac Mauro Caviezel završili među desetoricom najboljih, na sedmom i devetom mjestu.

Štefan Hadalin, svjetski juniorski prvak u alpskoj kombinaciji iz 2016. godine, osvojio je svoje prvo odličje u seniorskoj konkurenciji zahvaljujući najboljem vremenu u slalomu (38.80) u kojem je za 12 stotinki nadmašio Pinturaulta te na kraju za Francuzom zaostao 24 stotinke.

I Austrijanac Marco Schwartz je osvojio prvo seniorsko odličje. Za to mu je bilo dovoljno četvrto slalomsko vrijeme i zaostatak od 46 stotinki u ukupnom zbroju za Pinturaultom.

Hrvatski predstavnici Natko Zrnčić Dim i Filip Zubčić nisu ostvarili zapaženiji rezultat te su na kraju završili na 39. i 40. mjestu među 43 skijaša koji su završili obje vožnje. Zubčić je priliku za bolju plasman upropastio u spustaškom dijelu, gdje se jedva spasio od pada u donjem dijelu staze, tako da je imao tek 49. vrijeme, dok je Zrnčić Dim u cilj spusta stigao kao 43. S visokim startnim brojevima u slalomu, na već uništenoj stazi nije bilo prilike za bitniji pomak. 

>> Pogledajte kako je bilo na ovogodišnjoj Snježnoj kraljici

Komentara 2

AN
Antonja
12:45 12.02.2019.

😂😁😁😁😁😁😁Opet moramo biti tolerantni jer nekima je i ovo u pomanjkanju uspjeha u ozbiljnim sportovima ooooogroman uspjeh!

AN
Antonja
10:09 12.02.2019.

Koja degradacija i lakrdija od nekad prestizne discipline!!!Pinturault jos prolazi ali sve iza njega je za smijati i uistinu otuzno!Smije se drugoplasirani kao Mujo kad je pobijedio majmuna u sahu! Kladim se da bi u ovoj konkuranciji neistrenirani Kostelic bio vozio za medalju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije