Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakav triler

Prvenstvo je spašeno! Jagodić sa sirenom za pobjedu Cibone u derbiju s Cedevitom!

Cibona - Cedevita
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
09.04.2015.
u 22:21

Posljednji napad u 40. minuti, kod 67:67, imali su cedevitaši, no Pilepić je promašio teško polaganje, a Babić nije poentirao nakon napadačkog skoka. Nakon produžetaka su cibosi pobijedili 77:76

Onih 600 Zagrepčana koji su došli na najveći gradski košarkaši derbi prisustvovalo je možda i najzanimljivijoj utakmici ikad između Cedevite i Cibone, u kojoj su, nakon produžetka, slavili vukovi (77:76). Posljednji napad u 40. minuti, kod 67:67, imali su cedevitaši, no Pilepić je promašio teško polaganje, a Babić nije poentirao nakon napadačkog skoka. I na kraju produžetka imali su domaćini sudbinu u svojim rukama, no tragičarom je na koncu ispao sinoć najkorisniji Cedevitin igrač Stanko Barać (12 koševa, 11 skokova).

Kod 76:75, četiri sekunde prije isteka vremena, Barać je promašio oba bacanja. Prvo nenamjerno, a drugo namjerno kako bi potrošio vrijeme. No, taj plan prozreo je Marko Jagodić-Kuridža, kojem je malo nedostajalo da ponese naslov tragičara susreta jer je promašio posljednji Cibonin vanjski šut i u 40. i u 45. minuti:

- Proganjali su me ti promašaji, no na koncu smo imali i sreće, borbenošću zaslužene. Kada sam vidio da Barać promašuje, što sam drugo mogao nego u sprint. Naš ponajbolji igrač Žižić odlično je bacio loptu preko cijelog terena, a ja sam zabio najslađi koš u karijeri. Razlog takvom raspletu priznao je Pilepić:

- Svi smo očekivali njihov brzi napad, ali ne i istrčavanje Kuridže i bejzbol dodavanje Žižića. Na to nismo bili spremni. Tragičarom se na koncu osjećao i Cedevitin branič Roko Ukić (šut 1-10) koji je i u 40. i u 45. minuti promašio otvorene trice i dobio blokadu od mladog centra Žižića.

- Nikad se nisam sramio dobiti blokadu, jer inače nikad ne bih ušao u reket. Htio sam biti agresivan, no lopte su mi izlazile iz koša. Već četvrtu utakmicu Cibona nama jako dobro parira, a i "pokolju" se s nama. A posljednji koš Cibone slika je naše konfuzije. Na isti način govorio je i njegov trener Jasmin Repeša, koji je morao čestitati kolegi Rimcu poslije poraza Cedevite u PH nakon 23 pobjede u nizu:

- Ja nisam tražio da se promaši to bacanje, no ako su se to igrači dogovorili sami onda su se trebali povlačiti. Uoči produžetka rekao sam da ga nismo zaslužili, a utakmica je na koncu završila onako kakva je i naša igra bila. Tako se to vrati, to je život i on uvijek nagradi one koji hoće više i bolje. A cibosi su silno željeli ovu pobjedu, posebice Kuridža (16 koševa), Žižić (15), Siriščević (14), Ilijevski (13), Rozić (9 koševa, 6 skokova)... Kod utučenih domaćina najbolji su bili centri Barać (12), Bilan (12) i Žganec (12).

>> Može li Cibona spasiti hrvatsko prvenstvo od Cedevitine dominacije?

Komentara 3

DO
domicus2204
22:31 09.04.2015.

bravo cibosi...popijte tu cedevitu...

Avatar links
links
23:43 09.04.2015.

čudi me da Jasmin iznosi alibi, ja nisam tražio da se promaši bacanje, hahahahha, jadan li je

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
08:43 10.04.2015.

heja heja cibosi !!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije