Naslovnica Sport Strani nogomet

Prva HNL može se igrati samo u Maksimiru i Kranjčevićevoj!

Kao glavni razlog za uskraćivanje licenci navodi se neispunjavanje financijskih kriterija, a sve uvjete ispunjavaju Dinamo, Zagreb i Lokomotiva
12. travnja 2012. u 22:30 4 komentara 1 prikaza
maksimir (1)
Foto: sanjin strukić/pixsell

Komisija za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza koja je obavila procjenu ispunjenja kriterija na temelju dokumentacije, informacija i podataka koju su dostavili klubovi, ali i na osnovu drugih dostupnih relevantnih podataka i informacija te sukladno Pravilniku donijela je odluke o licencama za natjecateljsku 2012./2013. godinu.

Licencu za Prvu HNL dobili su samo Lokomotiva, Dinamo i Zagreb, a za Drugu ligu licenciran je samo Imotski! To su jedina četiri kluba koja su dobila zeleno svjetlo, a poslano je 35 zahtjeva.

Kao glavni razlog za uskraćivanje licenci navodi se neispunjavanje financijskih kriterija:

\'\'Zbog nepotpunosti i neadekvatnog opsega izvještavanja u ovom stupnju postupka licenciranja kod većine klubova nije se sa sigurnošću moglo utvrditi ispunjenje Financijskih kriterija, niti obaviti procjene njihovog financijskog položaja i izvjesnosti njihove vremenske neograničenosti poslovanja barem do završetka licencirane natjecateljske godine, odnosno do 30.06.2013\'\', stoji u priopćenju u kojem se dodaje:

\'\'Očekuje se da bi takvi klubovi tijekom žalbenog postupka dostavom novih dokaza i činjenica mogli ispuniti kriterije. Međutim, kod nekolicine klubova s obzirom na njihov trenutni vrlo upitan financijski položaj i nesposobnost podmirivanja već dospjelih, a i budućih financijskih obveza postoji velika vjerojatnost da neće uspjeti dokazati ispunjenje Financijskih kriterija.\'\'

Klubovi imaju rok žalbe od osam dana, a krajnji rok za donošenje odluka je 10. svibnja.

Elipso

  • Mamlaz:

    Prva HNL se može igrati i na mom gruntu. Ne bi puno naplatio, a teren je bolji od većine prvoligaških...

  • list68:

    Eto nam nove \"ZNL\", to će biti Hrvatska nogometna liga, zvat će se \"Mamićeva liga 2\", s tim da će biti osnovan i novi \"ZNS\", koji će odmah donijeti uredbu kako dynamo u toj lizi ima biti vječito prvi.

  • robil:

    Bitno da Dinamo2 može igrat 1. ligu i to na tuđem stadionu na tuđem stadionu...... Sve više kretenskih odluka u \"našem\" nogometu.