Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Dinamo uvjerljiv, pobijedili su Osijek 3:0 za četiri boda prednosti pred Rijekom!

Dinamo
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/9
03.04.2016.
u 16:50

Momčad Matjaža Keka četvrti je put ove sezone remizirala sa Slaven Belupom i nakon ovih posljednjih 0:0 u Koprivnici dala veliku priliku Modrima.

Dinamo nije propustio iskoristiti poklon Rijeke te je pobjedom 3:0 protiv Osijeka u 29. kolu Prve HNL pobjegao na četiri boda prednosti i jednom rukom drži 11. uzastopni pokal naslova prvaka Hrvatske.

DINAMO - OSIJEK 3:0 (Taravel 36', Henriquez 64', Fernandes 90')

No nije sve izgledalo idealno na travnjaku prvih 25 minuta jer poprilično ofenzivni Osijek činio je mnogo nevolja podosta mladoj i neuigranoj momčadi Dinama. Ali niti jedne ozbiljnije prijetnje prema golu Eduarda nije bilo tijekom te prevlasti na travnjaku pa su igrači Zorana Mamića polako i sigurno preuzimali kontrolu.

Posebno se u tim trenucima isticao "neposlušni sin" Junior Fernandes. Prijetio je sa svih strana, no odlični vratar Osijeka Malenica svaki je put u njihovim dvobojima izlazio kao pobjednik, sve do sudačke nadoknade na kraju utakmice. Ali bio je nemoćan i u 36. minuti kad Machado ubacuje s desne strane toliko dobro da se usamljeni Taravel samo morao nakloniti da ugura loptu mrežu.

Bilo je jasno da nakon tog gola stvari za Osijek polako "padaju u vodu" i kroz igru se to vidjelo. Fernandes je samo minutu nakon gola Taravela zaprijetio i lošiji vratari od Malenice taj udarac sa 16 metara ne bi obranili. Kao što ne bi ni obranili udarac s bijele točke, potpuno opravdano dosuđen u 42. minuti nakon prekršaja Škorića na Taravelu. Samo, teško je naći opravdanja za nonšalanciju Čileanca prilikom njegova izvođenja, Malenica je doslovno uhvatio loptu u ruke.

Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

Probudilo je to nadu Osijeku, no igrači Zorana Zekića jednostavno nisu imali snage ni kvalitete da naprave nešto konkretnije. Još su u teoriji 0:0 mogli zadržati, ali kad i ovako ofenzivno postavljeni nisu u cijeloj utakmici stvorili niti jednu značajniju prigodu, jasno je koliko se Modrima nije bio problem izdići te osvojiti tri boda.

Potvrdili su pobjedu u 64. minuti nakon odlične malonogometne akcije. Stojanović izbija sam po desnoj strani i prizemnom loptom pronalazi usamljenog Henriqueza koji lako zabija za 2:0. Uslijedio je u drugoj minuti sudačke nadoknade i konačni pogodak Juniora Fernandesa, odmjerenim i snažnim udarcem uspio je slomiti Malenicu i postaviti 3:0.

Na kraju priče, Zoran Mamić može biti zadovoljan jer je dao priliku mnogim budućim nadama i iako ispočetka zbunjeni, brzo su se snašli te potvrdili da će nositi Dinamo u budućnosti. Isto tako, Zoran Zekić se potvrdio kao talentirani trener i bez obzira na sve probleme koje Osijek ima, može mnogo bolje od borbe za ostanak.

DINAMO: Eduardo - Stojanović, Sigali, Taravel, Musa - Machado, Rog - Fernandes, Ćorić (od 80. Šovšić), Brekalo (od 55. Henriquez) - Hodžić (od 76. Gojak). Trener: Zoran Mamić.

OSIJEK: Malenica - Šorša, Lukić, Škorić, Roce - Kurtović - Šarić (od 79. Arsenić), Vojnović (od 63. Mandić), Knežević - Perošević (od 4. Matas), Grgić. Trener: Zoran Zekić.

>> Dinamo može odahnuti, Rijeka ni četvrti put ove sezone nije pobijedila Slaven!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 16

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:26 03.04.2016.

Idemo Dinamo........!!!!!

Avatar peet
peet
16:52 03.04.2016.

Jedostavno šampioni!! U RH nemaju konkurenciju.

MA
..Marsijanac
16:51 03.04.2016.

Osijek je sve bolji , malo mu obrana ne stima. Dinamo vrlo dobar. Brza i zanimljiva utakmica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije