Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA Dado Pršo odigrao svoju ponajbolju utakmicu za Rangers, ali opet nije slavio pobjedu

Pršo produljio život McLeishu

nog-prso-txt.jpg
import
Autori: Igor Flak, Ante Buškulić
02.11.2005.
u 19:15

Alex McLeish visio je na koncima. Zaredao je s neuspjesima, u Škotskoj Hearts i Celtic gleda dalekozorom, a ni u Ligi prvaka ne stoji najbolje.
- Sigurno ću voditi utakmicu u Bratislavi i pokazati da možemo izaći iz krize - govorio je Rangersov trener nakon razočaravajućih 1:1 s Invernessom u subotu.

Izgubili dva boda
I opet mu je Dado Pršo prvi ponudio ruku da ga izvuče iz gliba i produlji njegov mandat na klupi. I opet se pokazalo da Dado ne može sam...
Artmedia i Rangers odigrali su 2:2, hrvatski je reprezentativac bio ponajbolji igrač utakmice, trčao je, borio se kao lav, imao mnogo loptu u nogama, tražio suigrače... I, što je najvažnije, postigao vodeći pogodak (glavom s nekoliko metara) i potom dodao Thompsonu za drugi! Sve u svemu, novih 90 velikih Pršinih minuta, možda i posljednjih pod McLeishovom palicom.
- Izgubili smo dva boda u mojoj ponajboljoj utakmici u Rangersovoj majici - govorio je Pršo nakon utakmice dok su navijači ispred autobusa glasno skandirali njegovo ime.
I oni su prepoznali junaka, jedinog čovjeka koji ima dovoljno kvalitete da Rangers izvuče iz krize.
- Mislim da će McLeishu dati priliku da nas još u subotu vodi protiv Aberdeena. Ma, da je Lovenkrands bolje reagirao, da je ono zabio, drugačije bismo razgovarali - rekao je naš reprezentativac.

McLeish razočaran
A mislio je na veliku priliku za pobjedu kad je Lovenkrands sa šest metara promašio prazan gol u 82. minuti! No, hrvatski jezik s druge strane mobitela podsjetio ga je i na reprezentaciju. Pokušava se stvoriti novi slučaj iako za to razloga nema.
- Radujem se okupljanju reprezentacije i jedva čekam dolazak u Portugal! On nikada nije ni bio upitan, izravno nakon derbija s Celticom doletjet ću 12. studenoga u Porto - zaključio je naš napadač.
Ni u autobusu ni u zrakoplovu jamačno nije bilo pjesme. Dojam iz glasgowskog kuta jednak je Dadinom - Rangers je u Bratislavi bio bolji i, umnogome pogreškom vratara Waterreusa izgubio dva boda.
- Razočaran sam, primili smo nespretne pogotke i tako prosuli dobru igru. No, momci su pokazali da znaju i sada možemo u sljedećim susretima nadograđivati na to. Dvije su teške utakmice pred nama, bit će teško, ali večeri provedene u Ligi prvaka nešto su posebno i učinit ćemo sve da ih još ove sezone bude što više - rekao je McLeish, koji bi sigurno odletio da je izgubio.
Nije to glasno izgovorio, ali sigurno je mislio: Dado Pršo ključ je ostvarenja svih njegovih želja. Aberdeen, Celtic, Porto, Inter... ispiti su u kojima će njegova i Rangersova sudbina biti u Pršinim nogama. I u kojima ga sigurno neće štedjeti...


Milan čeka Ševčenka

Andrij Ševčenko ostao je zbog ozljede na klupi, a PSV se, pogotkom Farfana, odšetao na vrh skupine E. - Kad osvojite bod protiv takve momčadi, ostvarili ste uspjeh, a sva tri su velika stvar! - govorio je PSV-ov trener Guus Hiddink. U napadu milaneza bili su Vieri i Gilardino. Nisu zadovoljili... - Moramo zadnje dvije utakmice odigrati bolje. S drugim napadačima - rekao je trener Carlo Ancelotti. (ab)


Chelsean prvi poraz

Ispadanje u kupu bilo je nakon jedanaesteraca, pa je sinoćnjih 0:1 u Betisu prvi 90-minutni Chelsean poraz ove sezone! Ricardo Oliveira u 25. se minuti ozlijedio, umjesto njega ušao je Dani i postigao jedini pogodak. Drogba se svađao, Essien pogodio vratnicu, Makelele slavio stoti europski nastup, ali nitko nije odigrao kako to navijači priželjkuju. - Nemamo što prigovoriti nakon poraza, jednostavno smo igrali loše, pogotovo u prvom dijelu. Odlična smo momčad, ali to nismo bili u Španjolskoj. Moramo se hitno vratiti svojemu standardu - rekao je trener Londončana Jose Mourinho. (ab)


Impresivan Lyon i Cruzov preokret

I dok je Chelsea počela posustajati, to se još ne događa nadmoćnom Lyonu. Juninho je opet zabio iz slobodnjaka, a francuski je prvak u velikom stilu izborio osminu finala. Pet od 21 sinoćnjeg pogotka postigli su pričuvni igrači, od čega interovac Cruz dva. Tako je donio preokret i tri boda u sudaru pred praznim tribinama s Portom, koji je poveo sjajnim pogotkom Almeide iz slobodnog udarca s 30 metara. Suci su isključili četvoricu igrača, od čega dvojicu iz Fenerbahçea. (ab)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije