Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA Dan nakon poraza u Berlinu i dalje vlada uvjerenje da će Hrvatska igrati u osmini finala

Pršo: Nisam mogao zaspati, u završnici nam treba više koncentracije

pkro-txt.jpg
import
14.06.2006.
u 23:32

Jutro nakon spektakla u Berlinu nudilo je isto pitanje - jesmo li mogli više? Na ekranu su se vrtjeli kadrovi jedne utakmice koju ćemo bez obzira na poraz pamtiti. Prije svega zbog fantastičnih 30 tisuća gledatelja na stadionu i isto toliko na berlinskim ulicama. Zbog navijača koji su zadivili mnogobrojne novinare koji su se nakon utakmice raspitivali za riječi pjesme (Volim te Hrvatskoooo) koja je tresla Olimpijski stadion posljednjih 20 minuta utakmice. Dado Pršo se u mixed zoni uhvatio za glavu:

- Šteta, igrali smo dobro, Brazil nam je ponudio veliku priliku i zbog toga moramo žaliti.

Nakon nekoliko sati sna samo je produbili tugu. - Sada mi je još gore. Nisam mogao zaspati, a ne smijem niti pomisliti da će nam na kraju nedostajati taj bod iz utakmice protiv Brazila.

Japan je u istom ‘saftu’ uoči bitke u Nürnbergu. - Njihov će pritisak biti veći, no mi se s Japanom ne smijemo opterećivati. Moramo ponoviti ovu berlinsku predstavu i pred japanskim vratima moramo biti koncentriraniji. Moramo iskoristiti prednost visine naših igrača.

I Dado je zapravo najpreciznije otkrio kako bi Hrvatska u nedjelju 18. lipnja po najvećem suncu u 15 sati trebala igrati. Strpljivo, bez juranjave po travnjaku, s kvalitetnom igrom iz prekida.

Japan je protiv Australije dugo pokazivao kako zna biti nezgodan. Robert Prosinečki, Večernjakov kolumnist na ovom SP-u vidio je Zicove nogometaše u Kaiserslauternu.

- I prije dolaska ovdje govorio sam da Japan ima najslabiju momčad i kod te tvrdnje stojim i danas. No, bilo bi jako opasno tako razmišljati, jer su Japanci u stanju odigrati odlično, kazniti pogrešku. No, vidio sam da teško ulaze u gol prigodu i ako će naša obrana odigrati kao u Berlinu ja ne vidim kako bi nam Japan mogao napraviti probleme.

U našoj bazi Bad Brückenau jučer nije bilo tuge, svi su ovdje uvjereni da će naši reprezentativci već u nedjelju pokazati da imaju kvalitetu koja će nas odvesti u osminu finala SP-a. Sprema se nova ‘kockasta’ invazija na Nürnberg. Navijači su u Berlinu bili divni, nogometaši malo neodlučni. Vrijeme je da i jedni i drugi budu u top formi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije