Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA PRAVILA

Pršo je zabio kao debitant, važnost dvoboja u debiju ne mora sputati

Dado Pršo
Sanjin Strukić/PIXSELL
22.09.2010.
u 12:54

Vodi se velika polemika bi li Sammir mogao odmah pomoći kockastima. Pršin primjer pokazuje da je to moguće, i to odmah.

Bi li Jorge Sammir, da ga Slaven Bilić odluči pozvati u reprezentaciju, pojačao kockaste uoči presudne bitke protiv Izraela u Tel Avivu 9. listopada? Naime, većina nogometnih stručnjaka misli da bi to bilo narušavanje hijerarhije u reprezentaciji, koja, uzgred, ima igrače kao što su Luka Modrić (Tottenham), Niko Kranjčar (Tottenham), Ivan Rakitić (Schalke) na poziciji veznih igrača. I svi apostrofiraju tek nekoliko dobrih Sammirovih utakmica ove sezone.

Mišljenja su podijeljena, no Sammirove su nogometne kvalitete neupitne. E, sada, zbog čega smo ga čekali tri godine? Pa, prije svega jer je trebalo vrijeme za aklimatizaciju. Zatim je Brazilac upao u zamku nesolidnog života, a jedno i drugo proizveli su tek povremene bljeskove i pitanja je li to igrač velikoga potencijala.

Bude li gledao njegove posljednje igre, Bilić bi ga svakako trebao uvrstiti u reprezentaciju, jer ako su na popisu Drago Gabrić ili Tomislav Dujmović, onda na tom popisu od obično 20 igrača ima mjesta i za Sammira.

No, Sammir je pokazao doista da trenutačno može pomoći reprezentaciji. I da mu možda uopće ne treba dulja prilagodba od pet treninga s kockastima uoči utakmice s Izraelom. Da debitant može odmah pomoći dokazuje primjer Dade Prše. Naime, u ožujku 2003. godine tadašnji izbornik Otto Barić osvojio je samo jedan bod u dvije utakmice, prije teške utakmice protiv Belgije u kojoj je igrao za opstanak Hrvatske u kvalifikacijama, ali i za svoj ostanak na klupi kockastih. I Dado Pršo je debitirajući za kockaste postigao dva pogotka u 4:1 pobjedi te postao jedan od velikih junaka.

Nakon toga nismo imali debitanta u tako velikoj utakmici, a posljednji koji je postigao gol u debiju bio je Ognjen Vukojević u Rijeci u utakmici protiv Norveške.

Dakle, važnost utakmice ne mora nužno biti prepreka da neki kvalitetan nogometaš kakav Sammir jest ne bi mogao ući u obzir pa na kraju i igrati od početka utakmice.

Ključne riječi

Komentara 35

VI
vidimškoj
17:14 22.09.2010.

A šta si me izbrisa seljačino jedna.Zato šta pišem istinu. Nikoga nisam vriđa niti mi je to bila namjera samo želim da nas zastupaju Hrvati a ne stranci. Obriši i ovo.

DU
duleprof
17:17 22.09.2010.

Ovaj tekst je izmislio Flak, da se malo dodvorava Mamiću

ZV
zvrki
14:44 22.09.2010.

hajde jedno medjunacionalno pitanje za janeza posto on sve zna sta radi gola bosanka izmedju dva gola slovenca ako ne zna ja cu mu reci-smeta pa janez izracunaj si fantek sta ste vi slovenci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije