Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Pršo: Čobej je branio ludo

nog-prso-txt.jpg
import
20.10.2005.
u 02:26

- Trebam još jednog junaka uz Dadu Pršu, trebam jednog napadača koji će nam pomoći da se vratimo na pobjedničku stazu - vapio je prije dva dana trener škotskog nogometnog prvaka Glasgow Rangersa Alex McLeish, dajući tako sva priznanja hrvatskom reprezentativcu.
I sinoć je 49.018 gledatelja na prepunom Ibrox parku uglavnom gledalo prema plavoj majici s brojem devet, čekalo barem jednu loptu u mreži. U prvom djelu Pršo se uglavnom nalazio u ulozi asistenta, puno je pretrčao, puno skakao i stigao svoje suigrače dovoditi u matne pozicije. Bilo je to još jedno dojmljivo poluvrijeme našeg zlatnog repića.  Nastavak je protekao u znaku  Jurja Čobeja koji je branio čudesno.

Porto pomogao Škotima
- Nevjerojatno je da nismo postigli pogodak, imali smo toliko prilika, a njihov je vratar branio ludo. Imao sam jednu veliku priliku i neću moći zaspati jer sam promašio - rekao je nakon duge doping kontrole hrvatski napadač Dado Pršo.   
Pršo je pri kraju utakmice dobio žuti karton jer je njegov pad u kaznenom prostoru španjolski sudac Ibanez okarakterizirao kao simuliranje.
- Zglob mi je potpuno krvav i mislim da je sudac jako pogriješio. Ako sudac misli da nije jedanaesterac, dobro. No nije mi smio dati žuti karton - zaključio je Pršo.
No, na kraju bod protiv senzacije ovosezonske lige prvaka bratislavske Artmedije Petržalke i nije tako loš jer je Porto iznenađujuće nokautirao talijanski Inter 2:0, što je poredak u ovoj skupini zakompliciralo do maksimuma.
- Za dva tjedna putujemo u Bratislavu i taj će dvoboj za nas biti presudan. Rezultat iz Porta najbolje je što nam se nakon ove utakmice moglo dogoditi - pričao je sinoć Rangersov trener McLeish.
I dok na Otoku navijač Liverpoola i ove sezone uglavnom prije iz očaja, europski prvak čim izađe na Stari kontinent izgleda sasvim pristojno. Nakon što su na otvorenju Lige prvaka srušili Betis, i na drugom gostovanju Redsi su stigli do tri boda. Autor vrijedne pobjede protiv belgijskog Anderlechta bio je napadač Djibrile Cisse.
- Bilo je vrlo bitno pobijediti u Bruxellesu i ostati u utrci s Chelseom. Uživam u ovom pogotku, veselim se zajedno s navijačima - izustio je nakon utakmice strijelac jedinog pogotka Cisse.

Milanovi promašaj
Liverpoolov trener Rafael Benithez samo je dodao:
- Sve sada držimo u svojim rukama, domaće utakmice protiv Anderlechta i Betisa trebale bi nas odvesti do osmine finala.
Dario Šimić još jednom je bio na tribini, a njegov Milan koji se poprilično muči na startu nove sezone odigrao je viktoriju na vrata nizozemskog PSV-a, no puno su sinoć na San Siru promašili Ševčenko, Vieri, Kaka i ostali nogometaši u crveno-crnim majicama.
Na madridskom Santigao Bernabeu stadionu večer nije počela najbolje, Rosenborg je poveo, no sve ostalo bilo je obojeno bijelim za visoku 4:1 pobjedu Reala.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije