Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLJUTIO BRANITELJE

Ćiro: Zar trebam dokazivati tko sam? Prozivaju me anonimci koji su Mamićevi prijatelji

Ćiro Blažević
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
16.05.2014.
u 18:00

– Zar bih ja sada trebao nekakvom Pavkoviću dokazivati tko sam ja? On je moju zaj... iskoristio da iziđe iz anonimnosti – govori Ćiro.

Da je Ćiro Blažević najveća zvijezda gdje god se pojavi, i nije neka novost. No fascinantno je kako ga doživljavaju Tuzlaci. Na svakom ga koraku zaustavljaju, grle, ljube... Ćiro se oduvijek sjajno snalazio u takvoj ulozi. Kada je preuzeo tuzlansku Slobodu, bili su na pet bodova zaostatka za Jedinstvom iz Bihaća. Sada su na vrhu sa 62, dva boda više od Jedinstva. Obećao im je Ćiro plasman u Premijerligu. Svakim kolom sve je bliže obećanju.

– Na putu sam k cilju. No u nogometu su uvijek postoje zamke – počeo je Ćiro.

Imate li dojam da vam Tuzlaci ni ne bi zamjerili čak i da ne izborite promociju?

– Odmah po mom dolasku dali su mi do znanja da nemam baš osobitu momčad i da već sada radim svojevrsno čudo. Siguran sam da me ne bi optužili, no za trenera je najvažniji rezultat. Ako ga imaš, dobar si, inače letiš.

Ne mogu bez nogometa

Otkud vam motiv da odete u drugu ligu BiH?

– Ne mogu živjeti bez nogometa. Shvatio sam da imam ono što sam mislio da nemam, otišao sam u Slobodu gdje nema novca, ničega... Presudila je ljubav prema nogometu kojemu sam toliko toga dao i koji je meni dao sve.

Kako u BiH iščekuju SP?

– Nestrpljivi su da se u reprezentaciji napokon uspostavi mir, bez turbulencija u momčadi. Ako to uspiju, na SP–u će sigurno imati važnu ulogu. Ako se ne srede, neće napraviti ništa.

Naravno da se šef odmah prebacio na Hrvatsku.

– O Mandžukiću sve znamo, ali još me jednom oduševio Luka Modrić. Kako je samo igrao utakmicu protiv Bayerna. U jednom je trenutku eliminirao trojicu protivničkih igrača i odigrao savršenu dubinsku loptu. Cijela njegova izvedba bila je manifestacija najveće nogometne klase. Dijagonale, pa promjena težišta igre... U jednom trenutku i mene je zaj... Ja mislim sad će lijevo, a on je desno proigrao. Siguran sam da će Niko Kovač to posložiti jer je jako nadaren trener.

Motivacijski govori

Nismo mogli zaobići ni pitanje o navodnoj Ćirinoj izjavi kako bi prihvatio ponudu da vodi reprezentaciju Republike Srpske. Prozvale su ga i neke braniteljske udruge. Ćiro je u svom stilu povisio ton:

– Tko je taj koji me proziva? Ni ime ne mogu upamtiti.

Mladen Pavković, podsjetili smo Ćiru.

– Ja nikada za njega nisam čuo. Svi predsjednici braniteljskih udruga mene poznaju i sa svima sam u odličnim odnosima. Svi oni znaju koliko je snažan moj patriotski identitet. Zar bih ja sada trebao nekakvom Pavkoviću dokazivati tko sam ja? On je moju zaj... iskoristio da iziđe iz anonimnosti. Ma neću o njemu ni govoriti. Što to meni sve treba? – bjesnio je Ćiro u slušalicu i gotovo prekinuo intervju.

Nakon što smo ga uspjeli razuvjeriti, nastavio je:

– Taj će izići iz anonimnosti kad otiđe u zatvor. Pogledajte na internetu tko je on. Iskompleksiran je, ja ga zapravo žalim. I neka zna da ni njegov prijatelj Zdravko Mamić neće biti zadovoljan. Jer, ako mu je Mamić dao novac za njegovu knjigu koju nitko ne čita, ne mora mu se na ovakav način revanširati. Svi znaju što ja mislim o braniteljima i kako sam bio na strani hrvatskih generala, kako sam ostao dosljedan u odnosu prema Franji Tuđmanu kada to i nije bilo popularno. Pa igračima sam u reprezentaciji u svim motivacijskim govorima pričao o žrtvi koju su podnijeli branitelji u stvaranju hrvatske države...

>> Ćiro razljutio branitelje: Dobro je što te Mamić potjerao iz Hrvatske!

Komentara 3

Avatar cannabinoid
cannabinoid
19:02 16.05.2014.

profiter prokazuje profitera, jedan dodigov prijatelj, dok drugi casti vecerama cetnike usred beograda. oboje ko fol domoljubi. oboje bosanci kojima hrvatska sluzi za bogacenje.

Avatar rangojack
rangojack
08:08 17.05.2014.

Za one koji nisu znali odnosi Hrvata i Srba u BiH su vrlo korektni i poslovno orijentirani ako ne prijateljski. Hrvati poglavito iz Hercegovine postuju Dodiga, jer im je on strateski partner u mogucoj podjeli Bih na 3 entiteta.Osjecaju see napusteno od matice im zemlje Hrvatske. I dalje se zivi u nadi da bi podjela BiH po dogovoru Tudjman Milosevic mogla biti sprovedena u djelo, i zato je Covic uvijek spreman pripomoci Dodiku i obratno . Dodik je cak proglasen gradjanom godine od strane VL iz BiH prije par godina. Ciro Blazevic je pak porijeklom iz BiH i naravno veliki pobornik Franje Tudjmana i njegovih ideja ,pa nije uopce cudno ako je toleratan prema Dodiku>!!

MN
Marijan Nikic-Pejic
11:23 17.05.2014.

Ciro ! Je si li rekao da ne bi imao nista protiv voditi nogometase republike srpske, ili nisi. Sta se sada izmotavas. Nitko nema nista protiv da tio vodis bilo koju nogometnu momcad. To je tvoje pravo. Ali nemoj se sada izvlaciti s bezveznim tvrdnjama o tvome domoljublju. Da ti pravo kazem: meni se cini da je tvoje domoljublje u tvojoj lisnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije