Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO 2018. GODINE

Protu četvrti mandat na čelu taekwondo saveza

Franjo Prot
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
14.04.2014.
u 19:30

Pred hrvatskom seniorskom reprezentacijom je nastup na europskom prvenstvu u glavnom gradu Azerbajdžana na kojem će prvi puta nastupiti kompletna reprezentacija sa osam seniora i osam seniorki.

Na redovnoj sjednici izborne Skupštine Hrvatskog taekwondo saveza održanoj u Zagrebu u hotelu Westin odazvalo se 97 predstavnika od ukupno 136 punopravnih članica. Za mandatno razdoblje 2014.-2018. za novog – starog predsjednika izabran je prof. dr. sc. Franjo Prot sa 93 glasa „za“, 2 glasa „protiv“ i dva nevažeća listića. Protu je to već četvrti mandat na čelu iznimno uspješnog saveza koji ima tri olimpijske i 17 svjetskih medalja u seniorskoj konkurenciji, a među čelnim ljudima HTS-a je čak 22 godine.

– Glavni cilj u novom mandatnom razdoblju je održati visoku razinu kvalitete u seniorskom uzrastu i mlađim uzrastima omogućiti što kvalitetniji rad kako bi se i oni afirmirali i nastavili postizati vrhunske rezultate. Organizacijski smo postigli puno u proteklim godinama i želja nam je nastaviti uzlaznom putanjom. Dobili smo važne uloge u Vijeću Olimpijskog odbora i moramo opravdati povjerenje. Taekwondo je u brojnim sredinama prerastao naziv „malog sporta“. Mnogi gradovi i županije prepoznali su odličan rad i stali iza klubova i sportaša koji su nositelji kvalitete i koji iz godine u godinu donose medalje za hrvatski sport. Svakodnevno se otvaraju nove dvorane, uređene samo za taekwondo u kojima trenira ogroman broj djece i to je ono što nas najviše veseli.

Pred hrvatskom seniorskom reprezentacijom je nastup na europskom prvenstvu u glavnom gradu Azerbajdžana Bakuu na kojem će prvi puta nastupiti kompletna reprezentacija sa osam seniora i osam seniorki.

– Mi smo uvijek bili skromni i nismo htjeli unaprijed najavljivati pohod na medalje i zlata. Realno imamo najjaču žensku reprezentaciju u povijesti. Svih osam seniorki je u vrhunskoj formi i bude li zdravlja i malo sreće možemo do prvog mjesta u ukupnom poretku u ženskoj konkurenciji. S druge strane, ne želimo sportašima nametnuti imperativ osvajanja zlatnog odličja i tako im staviti veliki uteg na leđa. Očekivanja su da oni kao uvijek do sada daju sve od sebe, a tada vjerujem niti rezultat neće izostati.

Ove godine je i jubilarni 20. Croatia Open koji je narastao do jednog od tri najjača turnira u Europi i dobio status G1 turnira koji se boduje za odlazak na olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.

– Turnir će se prvi put održati u Areni Zagreb na velikoj pozornici gdje se očekuje puno visokih uzvanika poput predsjednika svjetske taekwondo federacije, Predsjednika RH, ministra MZOŠ-a, gradonačelnika Grada Zagreba... Želimo im predstaviti taekwondo u najljepšem svjetlu – dodao je predsjednik HTS-a prof. dr. sc. Franjo Prot.  

Na sjednici je usvojeno Financijsko i Programsko izvješće za 2013. godinu, izabran novi upravni i nadzorni odbor kao i stegovna komisija. Za glavnu tajnicu izabrana je Mihaela Štrok, a za dopredsjednike saveza Nikola Pemper i Mladen Uskok.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije