Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN ČILIĆ:

Protiv Jeremyja Chardyja moram odigrati svoj najbolji tenis

Marin Čilić
REUTERS/Max Rossi
28.06.2014.
u 22:00

Prođe li Francuza, naš bi se najbolji tenisač u četvrtfinalu mogao susresti s Đokovićem.

Kad pobijedite nekoga od koga ste prije toga pet puta izgubili, morate biti zadovoljni. A kad vas još k tome ta pobjeda vodi u osminu finala tako važnog turnira kao što je Wimbledon, onda ponosu nema kraja. Tako se Marin Čilić osjeća nakon pobjede nad šestim tenisačem svijeta Tomašom Berdychom (7:6 (5), 6:4, 7:6 (6)), koja mu je pružila mogućnost da i drugi tjedan provede u All England Clubu.

Gotovo je pao mrak

- Odigrao sam odličan meč od početka do kraja, uspio biti maksimalno usredotočen od prvog do posljednjeg poena. Jer samo tako se može protiv Berdycha koji je jedan od najneugodnijih igrača na travnatoj podlozi. Bio sam agresivan i potezao kad je trebalo. Tomaš je pokazao koliko je mentalno jak, imao sam bezbroj break-lopti u trećem setu, no on je sve spasio i držao se do samog kraja. U završnici trećeg seta vidljivost je bila jako loša, gotovo je pao mrak, no uspio sam s par odličnih poena u tie-breaku riješiti susret bez izgubljenog seta - kaže Čilić.

Meč je doista okončan u sumrak, po našem vremenu u 22.38, po londonskom u 21.38. Nikad se tako kasno nije igralo na wimbledonskim terenima (osim na središnjem koji ima rasvjetu). Dosadašnji rekord bio je 21.35 iz 1981. godine, igrali su se ženski parovi.

Osigurao je barem 23. mjesto

Čilićev ovogodišnji pohod na Wimbledon ima dodatnu težinu uzme li se u obzir činjenica da je lani gotovo bio prisiljen predati meč drugog kola (Francuzu De Schepperu) zbog sumnji da je uzimao doping. I zato Marin meču s Francuzem Jeremyjem Chardyjem, 42. tenisačem svijeta, pridaje posebnu važnost.

- Poodmakla je faza turnira, četvrto kolo, i zato u ponedjeljak sve mora funkcionirati na najvišoj razini. Chardy je neugodan igrač, potpuno drugačiji od suparnika u prva tri kola. Moram u taj meč ući maksimalno usredotočen i odigrati svoj najbolji tenis. Nadam se da ću uz malo sreće uspjeti doći do vrlo važne pobjede - najavljuje Čilić.

Ide Marin načelom "meč po meč" i to je u redu, no nama nitko ne brani da malo luknemo i na njegove eventualne buduće suparnike. Prođe li Francuza, našeg najboljeg tenisača u četvrtfinalu bi mogao dočekati Novak Đoković (sastaje se s Tsongom). Uspije li Čilić postići prvu pobjedu u dvobojima s drugim igračem svijeta, u polufinalu bi se mogao sučeliti s braniteljem naslova Andyjem Murrayem (alternativa je Grigor Dimitrov), a za naslov bi se Međugorac mogao boriti s Rogerom Federerom, ili Rafaelom Nadalom, ili Milošem Raonićem, ili Kei Nishikorijem...

S bodovima koje je dosad osvojio Marin je osigurao napredak na ATP listi za šest mjesta, u ovom trenutku bio bi 23. na svijetu, ako uđe u četvrtfinale popet će se još za četiri stepenice. Osvoji li Wimbledon vratio bi se najboljem plasmanu u karijeri - devetom mjestu na ATP listi.

>> Čilić: Ako ću igrati kao protiv Berdycha - prolazim dalje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije