Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Partizan - Crvena zvezda

Prosinečki: Ne zatvaram treninge kao Bilić, ne skrivam ništa

'Robert Prosinecki arrives at his first official match as a coach of Red Star Belgrade against F.C. Smederevo in Belgrade March 5, 2011. Prosinecki played for Red Star in 1991 when the most popular Se
'IVAN MILUTINOVIC'
16.03.2011.
u 08:01

Veći je naboj nego na derbijima Real - Barca i Dinamo - Hajduk. Pa Grobari ni lubenice ne jedu jer su crvene!

Bio je 16. ožujka 1990. Robert Prosinečki je ispred Partizanova istoka dugo rolao i lomio suparnika, a onda je odjednom s 25 metara gotovo lobao vratara Pandurovića.

– To je jedan od mojih najljepših golova – prisjetio se Robi.

Točno 21 godinu kasnije ponovno će biti na stadionu Partizana, koji zvezdaši zovu "pepeljara". Kao prvi trener Crvene zvezde, iako tako ne piše u zapisniku. No, Robi još nema licenciju da bi i službeno bio šef stručnog stožera. No, već u četvrtoj utakmici svoga samostalnog rada igra jednu od najvećih utakmica koju uopće može igrati dok sjedi na klupi Zvezde.

– Ne postoji veći naboj. Igrao sam derbije Real - Barcelona, Dinamo - Hajduk, ali niti jedan nije ni blizu. Pa oni koji navijaju za Partizan ne jedu lubenice zbog toga što su crvene! – smijući se i čudeći se rekao je Robi.

Kao igrač je volio velike utakmice. Je li tako i sada?

– Naravno. Dobro, odgovornost je velika, od mene svi očekuju da prekinem niz neuspjeha. Veselim se derbiju, za igrače, navijače i trenere nema većeg uzbuđenja.

Prosinečki sastav zna već tri tjedna, pročitao je i kako će Partizan igrati.

– Robert je rekao da će biti 3:1, i ja mu vjerujem, jer Zvezda igra dobro, probudila se – rekao je Zvezdin velikan Dragan Džajić.

– Kako ćete to učiniti? – pitali smo Prosinečkog.

– Bit ćemo otvoreni, hrabri, napast ćemo Partizan na onim dijelovima gdje i ne sanja. Najvažnije mi je da u igračima probudim strast, žar, da se ne boje, nego da igraju. A mi igramo ljepše od Partizana, a sada ćemo pokazati i da smo bolja momčad.

Prosinečki želi da Zvezda ima gard. Nije paranoičan poput Slavena Bilića i nekih drugih trenera.

– Ne skrivam ništa, niti mislim da su formacija i taktika odlučujuće. Samo nogometaši, njihovo znanje. I glave im moraju biti čiste.

Prosinečki živi pod stresom, nigdje nema mira, ali kaže da nema tremu.

– Ne smijem imati tremu, igrači bi to osjetili. U karijeri sam bio pobjednik.

Kladionice su ovako prognozirale: 1.90 pobjeda Partizana, 3.50 pobjeda Zvezde.

– Vidim da su nas podcijenili. To volim.

Komentara 11

TR
traper
09:05 16.03.2011.

Ma bravo,neki dan sam preporučio ovoj novinarskoj jajari da se preseli u Begrad i piše slavopojke Zvezdi i Robiju...i vidim da mu to super ide. Ali pljuvanjem po Biliću još jednom dokazuje da je smrad a ne sportski novinar. Prosinečki u trenerskoj karijeri još nije napravio ništa a već sere po Biliću koji ga je uveo u trenerske vode. Naša posla!

LA
lacković
09:22 16.03.2011.

žuti, otkad si tamo otišao, malo previše rovariš protiv naseg nogometa, bilića itd. još malo pa ćeš početi govoriti i da je srpska reprezentacija bolja od naše. nikom ne smeta ako treniraš zvezdu, ali ne kenjaj previše.

HO
hotfishlake
08:45 16.03.2011.

hahahahahha ma da nema u svemiru takvog naboja! a ni napoja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije