Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA Robert Prosinečki prognozira rasplet četvrtfinalnih utakmica

Prosinečki: Kad bih mogao, pehar bi dao Barci

nog-kadbih-txt.jpg
import
27.03.2006.
u 18:30

Približavajući se Nou Campu prije godinu dana, stariji gospodin s Barceloninim šalom oko vrata zaustavio je Roberta Prosinečkog, u ruke mi gurnuvši fotoaparat.
- Molim vas, snimite jednu fotografiju s Prosinečkim. Iako je igrao za Real, Barcelonin navijač uvijek će se sjećati njegovih "rolica".
Johan Cruyff, sjajni nizozemski nogometaš i nešto manje uspješan trener, nije imao strpljenja, a ozljede su tada bile Robijev život. No, neke utakmice koje je odigrao na Nou Campu pamti zajedno s navijačima.

Arsenal sve bolji
- Nije bilo lako iz Reala otići u Barcelonu, no to kao da je bila moja sudbina (aluzija na prelazak iz Dinama u Crvenu zvezdu). Žao mi je što nisam dao više u Barceloni, nisam imao sreće. No, to su ipak lijepe godine, biti igrač Barcelone je nešto posebno - prisjeća se katalonskih dana Robert Prosinečki, koji danas sve češće uplovljava u novinarske vode. Posebno danas kada Barcelonci igraju najbolje na Globusu.
- Imaju veliku momčad, velike zvijezde, istina je da danas nitko ne igra bolje od njih. Imam španjolske programe i ne propuštam niti jednu Barcinu utakmicu. Kad bih mogao, već sada bih Barceloni dao pehar.
Na tom putu prva prepreka zove se Benfica.
- Morate cijeniti momčad koja je izbacila Manchester United i Liverpool, momačd koja ima Simaa, Nu?a Gomesa, Geovanija... Iako, sve ovisi o Barci. Kad je raspoložena, nema te momčadi koja joj se može oduprijeti.
 Večeras na Highburyju jedan novi Arsenal polaže još jedan zahtjevan test, a u ulozi profesora ispitivača nalazi se Fabio Capello.
- Sve mi se više sviđa Arsenal, uz iskusne vukove, neki novi klinci udahnuli su enegriju momčadi i topnici sada igraju puno bolje. No, pitanje je mogu li, nakon Reala, preskočiti i Juventus.
Robi je podsjetio na kvalitetu Stare dame.
- Najbolji su Torinci kad je najteže, tipična natjecateljska momčad vrhunske kvalitete. I zato ih vidim u polufinalu.
Na Gerlandu Lyon igra još jednu povijesnu utakmicu. Dva puta u četvrtfinalu u posljednje dvije sezone. Danas bez Juninha protiv jakog Milana.

Teško bez Juninha
- Lyon smatram zamjenskom Barcelonom. Igra lijepo, tehnički dotjerano, no Milan u posljednje vrijeme igra odlično, Ancelotti je uspio svoju momčad dovesti u vrhunsku formu. Kao i za Juve, i za Milan vrijedi da igra na rezultat i tada teško gubi. A izostanak Juninha večeras bi za Francuze mogao biti presudan.
Inter ili Villarreal?
- Moje su simpatije na strani Villarreala, žuta podmornica igra odlično, no protiv Talijana nitko ne voli igrati. Bit će vrlo gusto.
Na kraju, Robi je otkrio svoj rasplet.
- Barca je broj jedan, a uz nju su favoriti za naslov Milan i Juve.


Junak Koeman protiv Barce

Vjerojatno najljepšu stranicu povijesti Barcelone ispisao je upravo trener njihova suparnika Benfice, Nizozemac Ronald Koeman. On je 1992. godine u susretu sa Sampdorijom pogotkom iz indirektnog udarca u 112. minuti donio Kataloncima najvredniji trofej u povijesti - pehar Kupa prvaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije