Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Draži derbija

Prosinečki: Isto mi je bilo igrati El Clasico i naš derbi

Barcelona, Real
AFP, Reuters
07.04.2010.
u 12:33

Španjolski derbi ima najskuplje nogometaše, najveće proračune, a mediji rade spektakl. To mora biti pouka i nama.

Derbi i El Clasico! U tjednu poslije Uskrsa imat ćemo priliku uživo i na malim ekranima svjedočiti susretima Dinama i Hajduka (danas u 17.30) i Reala i Barcelone (subota 22.00). Je li ih moguće usporediti?

Gledajući financije, plaće nogometaša, godišnje proračune, cijene ulaznica, prihode od TV-prava i reklama, to nije moguće. Nije ni po nogometnoj klasi, tempu, globalnoj popularnosti. Ni po broju stanovnika, ni po španjolskom i hrvatskom BDP-u.

Svjetska politika, koja je pisala neka pravila, omogućila je da se nogometni svjetovi u klupskom smislu razdvoje. Ali, iskonska želja za pobjedom i ulazak u nogometnu arenu bude isti motiv.

– Ako ste pravi sportaš, onda je sasvim svejedno igrate li derbi Dinamo-Hajduk ili derbi Real-Barca. Za oba sam se pripremao isto, prije oba imao sam pozitivnu sportsku tremu – objasnio je Robert Prosinečki, proslavljeni as koji je imao tu povlasticu da igra u oba derbija.

Ti su susreti danas najsličniji prema ambijentu. S tom razlikom što su kod nas niske strasti izraženije.

– Kada nema huliganstva i tučnjava, usudio bih se reći da je navijanje na našim derbijima izraženije. U Španjolskoj je sve kulturnije – kaže Prosinečki.

No, mi imamo jedan derbi, impresivne povijesti, i moramo ga čuvati. Suci, igrači i navijači moraju dati sve od sebe, jer to je derbi!

Komentara 3

MI
mitar
15:35 07.04.2010.

Zbog mira u drzavi klub d.d. ce nazalost pobijediti

DA
darkobbb
13:07 07.04.2010.

jel ima prijenos jel htv naso neku lovu mozda ce otkazat koju sapunjaru pa ce bit love

PT
penzioner_toni
13:56 07.04.2010.

stvarno cudno. kako se nas \"el classico\" ne moze usporediti sa spanjolskim ? stvarno ne kuzim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije