Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Licencija

Prosinečki: Imam diplomu, ali s njom ne mogu voditi Zvezdu

'28.01.2011., Kinezioloski fakultet Sveucilista u Zagrebu, - Horvacanski zavoj 15, Zagreb, - Robert Prosinecki obranio je diplomski rad na Kinezioloskom fakultetu pred troclanom komisijom. U komisiji
'Goran Stanzl/PIXSELL'
28.01.2011.
u 19:30

Tek kada Žuti upiše akademiju HNS-a, NS Srbije izdat će mu dozvolu za klupu. Tema diplomskog bila je napadačka igra u sustavu 4-3-3, kako Robi želi da igra Crvena zvezda, koja je dovela stopera Uroša Ćosića

Robert Prosinečki je diplomirao! Pred komisijom Kineziološkog fakulteta (dekan Jukić, šef katedre za nogomet Barišić i šef katedre za borilačke sportove Sertić) Robi je branio diplomski rad na temu "Napadačka igra u sustavu 4-3-3". Konkretnije, obrađivao je igru Barcelone.

Izgubljeno vrijeme

– Završio sam višu trenersku školu, ali kao da i nisam. S ovom diplomom mogu biti samo pomoćni trener u Prvoj HNL, to je nelogično. Ali, bilo je nelogično i to da mi Dinamo ostane dužan (750 tisuća eura), svašta je u životu nelogično – rekao je Robert Prosinečki i ljutito i razočarano.

Naime, Uefa je propisala svim nacionalnim savezima pravila igre, s mogućnošću da se unutar pojedinih saveza stvore modeli.

– Prosinečki mora upisati adaptacijski tečaj za A-licenciju, nakon toga pohađati program da bi dobio licenciju PRO. Kada Izvršni odbor HNS-a odredi termin, Prosinečki će moći početi školovanje – rekao nam je voditelj HNS-ove akademije Vatroslav Mihačić.

U NS Srbije, bivši centarfor Zvezde Dušan Savić govori kako mora dobiti dokumente od HNS-a, preciznije potvrdu da je Robi polaznik HNS-ove akademije. U ovom trenutku Mihačić ne zna kada će biti novi datum po kojem Robi može početi pohađati adaptacijski tečaj u Akademiji HNS-a.

– Sve što sada mogu učiniti jest da pričekam upis u HNS-ovu akademiju – rekao je Prosinečki.

U ovom trenutku, sudeći prema svemu, ne možete voditi Crvenu zvezdu?

– Više ne znam što bih vam odgovorio. Da, tako izgleda, i ne znam hoću li 27. veljače voditi momčad – uzvratio je Prosinečki.

Tigana zaustavio Savića

Prosinečki se u Beograd vraća sutra, u nedjelju nastavlja pripreme. Potvrđeno je da će novi igrač crveno-bijelih biti 19-godišnji stoper Uroš Ćosić, koji je prije dvije godine s Marakane otišao u moskovski CSKA.

Željeli su čelnici Zvezde vratiti iz Bordeauxa Vujadina Savića, sina bivšeg centarfora Dušana Savića, ali ga trener Tigana nije želio pustiti.

Ključne riječi

Komentara 16

EU
EuroAzija
22:16 28.01.2011.

Flak, reci nam, jesi li dobio i dresu svoje omiljene Zvezde, naravno moraš kupiti i posebnu karticu da bi svoj omiljeni klub gledao kada krene srpsko prvenstvo.

ZV
Zvezdaforever
22:48 28.01.2011.

Pa sta napadate Flaka?Covek je svesan koji je najveci klub na ovim prostorima,bio i ostace zauvek!

GO
golo
04:18 29.01.2011.

robi, ako ti nedaju da budes zvezdin trener setaj se po srbiji i tamo ostani, nemoj se ni vracati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije