Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pirlo vs. Modrić

Prosinečki: Andrea je opasniji u prekidu, Luka odgovorniji

'11.10.2011., stadion Kantrida, Rijeka - Kvalifikacije za EP u nogometu 2012., skupina F, Hrvatska - Latvija. Luka Modric Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
13.06.2012.
u 07:09

Sudar čarobnjaka na sredini terena bit će ključ sraza Hrvatske i Italije u četvrtak.

Svaka velika momčad ima igrača oko kojeg se vrti igra, igrača koji diktira raspoloženje momčadi na terenu, koji drži loptu i kreira. Hrvatska ima Luku Modrića, Italija Andreu Pirla i o njihovim će partijama znatno ovisiti i ishod dvoboja Hrvatska – Italija.

Izvadimo li iz naše postave Modrića, to je sasvim drukčiji sastav nego s Lukom (sjetimo se Osla). Identična je situacija i s azzurrima, Pirlo je taj "frajer" preko kojega teče talijanska igra, koji hrani napadače filigransko točnim okomitim loptama. O njihovu značaju za igru obje momčadi govori i naš bivši reprezentativac Robert Prosinečki, koji je u igračkim danima za svaku momčad u kojoj je igrao značio ono što Modrić i Pirlo danas znače svojim sastavima.

– Obojica su ključne, najvažnije karike u svojim momčadima. Kako igraju oni, tako igraju Hrvatska i Italija. Oni su pokretači i mislioci, uz napomenu da je Pirlo više onaj klasični organizator igre nego što je to Luka. Pirlo ima izvrsno završno dodavanje, taj okomiti ubačaj prema napadačima koji nerijetko izbacuje obranu iz igre – rekao je Prosinečki i nastavio:

– Luka je, pak, igrač koji ima moć da jednim potezom riješi utakmicu, nevjerojatno je nepredvidiv i kad uzme stvar u svoje ruke, nikome na suparničkoj strani nije lako.

Kad bismo povukli usporednice, Pirlo bi bio u prednosti pri izvođenju prekida, češće je u situaciji da odigra točno završno dodavanje...

– Slažem se, to su njegove vrline. Ali, Luka je konkretniji u driblingu, opasniji je u nekim drugim situacijama i sigurno je odgovorniji u obrambenim zadacima.

>>Cijeli razgovor s Prosinečkim pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Komentara 6

GY
gyekenyes
10:52 13.06.2012.

Bolja je Italija od nasih sluga Horvata. Forza Italija,

KI
Karl I
12:16 13.06.2012.

decembarski: analiziraj ti svoje srbe a hrvate ostavi za one koji su za to zaduženi. a u kojoj ste ono grupi vi bre?

OB
-obrisani-
07:16 13.06.2012.

Luka Modrić je sjajan i odlično plačen igrač ali Slovenci smo novodobni uvrijeđeni jedriličari i radi toga pred utakmicu skromno poručujemo "Forza Azzuri"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije