Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometna Liga prvakinja

Proračun Dankinja dvostruko veći, ali Podravka želi pobjedu

'02.10.2011., Koprivnica - 1. kolo EHF Lige prvaka, RK Podravka - RK Krim, dvorana Gimnazije Fran Galovic. Kristina Franic drzi Lidiju Horvat. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
11.11.2011.
u 20:51

Ekipe u skupini B vrijede ukupno devet milijuna eura – Larvik tri, Krim i Viborg po dva i pol, Podravka jedan.

Podravka Vegeta izgubila je svaku šansu za treće mjesto u skupini B Lige rukometnih prvakinja i nastavak igranja u Kupu osvajača kupova, no u koprivničkom klubu ističu da se od svojih navijača sutra na utakmici s Viborgom žele oprostiti isključivo pobjedom.

Ispadanje nije tragedija

– Moramo pobijediti zbog sebe i samopouzdanja, ali i zbog europskog rejtinga. Za prolazak skupine nedostajalo nam je malo više sreće, koja će, nadam se, ovaj put biti na našoj strani. Djevojke su igrama i zalaganjem zaslužile ta dva boda – rekao je trener Neven Hrupec, a na pitanje kako svladati Dankinje lakonski odgovorio:

– Moramo zabiti više golova nego primiti.

Kokice iz Koprivnice u pet su dosadašnjih utakmica osvojile dva boda, u Viborgu i Ljubljani, kod kuće su od Krima i Larvika izgubile tijesno, a nadigrane su jedino na gostovanju u Norveškoj. Dok kritičari ističu da je to neuspjeh, drugi smatraju da je Podravka, s time što je gotovo do zadnjega kola bila u igri, napravila veliki pomak u Europi nakon velikih turbulencija u klubu u protekle dvije godine.

Da ispadanje možda i nije takva tragedija, svjedoče i podaci iz usporedbe o financijskoj moći klubova u skupini B.

– U ženskoj ekipi imamo 15 profesionalnih igračica i pet na stipendijskim ugovorima. Godišnji proračun koji uključuje ženski i muški sastav te rukometnu školu iznosi pet milijuna eura – izjavio je Henrik Wolff iz Viborgove službe za odnose s javnošću.

Dobri poznavatelji prilika u europskom ženskom rukometu ističu da na žensku ekipu vjerojatno otpada polovica tog iznosa, što je mnogo više od Podravkinih milijun eura. Inače, usporedbe radi, u prvoj ekipi koprivničkog kluba ima 10 profesionalnih igračica, a šest ih je na stipendijskom ugovoru. Osim toga, Podravka do svibnja 2013. godine mora plaćati i kredit u iznosu od 150.000 kuna mjesečno, a ukupni dug kluba trenutačno je oko tri milijuna kuna.

Neslužbeni podaci, pak, govore da je proračun Krima oko 2,5 milijuna, dok je Larvikov između 3 i 4 milijuna eura.

Dogodine korak više

– S obzirom na naš proračun i dugovanja, vrlo je teško držati korak s najboljim europskim klubovima. Kad se oslobodimo kreditnih obveza, bit će nam puno lakše, ali naša je ambicija već dogodine pojačati se kvalitetnim igračicama i napraviti korak više u Europi – istaknula je direktorica Božica Palčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije