Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ČETIRI DANA

Pronađen nogometaš Gorice! Kontaktirao je predsjednika i zahvalio svima na brizi

Foto: HNK Gorica
25.08.2023.
u 15:09

"Igrača je pronašla mađarska policija koja je potom odradila ispitivanje, a raspisana potraga je obustavljena", stoji u priopćenju Gorice

Abdullah Talal Hameed, 27-godišnji nogometaš Gorice čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak, 21. kolovoza, pronađen je u Mađarskoj živ i zdrav, javljaju iz hrvatskog prvoligaša.

Podsjetimo, u ponedjeljak je Hamed nakon potpisa s klubom, prvog intervjua i nekoliko treninga, otišao u Mađarsku po svoje dokumente te nestao. Taj nestanak bio je prijavljen mađarskoj policiji.

I obitelj i klub tijekom proteklih dana molili su za pomoć bilo koga tko je vidio nogometaša iz Iraka sa švedskim državljanstvom, a nakon tri dana potrage Hamed se javio svojem novom klubu i poručio da je sve u redu.

"Igrača je pronašla mađarska policija koja je potom odradila ispitivanje, a raspisana potraga je obustavljena. Hameed je također kontaktirao predsjednika HNK Gorica Nenada Črnka da zahvali svima na brizi, a radi pružanja više informacija kontaktirat će ga naknadno", stoji u službenom priopćenju Gorice.

– Sretan sam zbog prilike da igram u Hrvatskoj. Želim pomoći Gorici koliko god mogu i ostaviti dobar dojam na klub i navijače. Želim izboriti i mjesto u reprezentaciji, to mi je veliki motiv – rekao je Hamed po dolasku u Goricu, a prije nestanka.

Njegov otac Tali bio je jako zabrinut kad je Abdullah nestao jer je sumnjao na moguću otmicu, a u vezi s time imao je i određene informacije.

– Prošlog tjedna Abdullah je djelovao jako zabrinut. Zvučao je potišteno i nestabilno, ali prvi put mi nije htio reći o čemu je riječ. Samo mi je rekao da bi se nešto moglo dogoditi – rekao je otac nogometaša Tali, koji je surađivao s mađarskom policijom i tvrdio da je njegov sin žrtva kaznenog djela.

Navodno je Abdullah ovog ljeta, prije nego što je potpisao jednogodišnji ugovor s Goricom, imao ponudu drugog kluba. I kad je transfer već bio pred realizacijom, švedski nogometaš se povukao jer mu se druga strana nije činila dovoljno ozbiljnom. Čini se da je to izazvalo zlu krv.

– U hotel u kojem je tada boravio došla su dva muškarca. Jedan od njih prijetio mu je da će ga probosti nožem. Hotelsko osoblje pozvalo je policiju koja je nakon nekoliko minuta stigla i odvela muškarce. Nakon toga moj sin je bio uplašen – objasnio je Tali za medij Aftonbladet.

Otac tvrdi da je Abdullaha ubrzo nazvala osoba koja je tvrdila da predstavlja njegov nesuđeni klub i tražila 50.000 eura odštete za odustajanje od transfera.

Na sreću po novog nogometaša Gorice, sve se na kraju dobro završilo, što je i najvažnije. No još čekamo detaljnije informacije o tome što mu se zaista dogodilo.

 

Komentara 23

LU
Lukeruk
15:22 25.08.2023.

Jesu mađari provjerili koze?

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
17:27 25.08.2023.

Lijenčina, ni prvi treninzi nisu počeli, a on već bježi i mulja.

HR
hrza
16:09 25.08.2023.

Ma to je neki hebivjetar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije