Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI NA SAVI

Prognoza je da u finalu pobjeđujemo Francuze!

17.01.2009.
u 00:01

– Malo nas je, al nas ima! – čulo se u kafićima Roko i Akademija, popularnim studentskim okupljalištima na Savi. Tamo je organizirano gledanje prve utakmice Svjetskoga prvenstva u rukometu, a “pakleno ludilo” traje do 1. veljače. Utakmica Hrvatske i Koreje koja se igrala u Splitu jučer nije izazvala euforiju u Zagrebu. Navijači su bili mirni, lagano pijuckali svoje omiljeno piće – pivo – i iščekivali pobjedu Hrvatske. Uzvici i hvatanje za glavu kad bi naši rukometaši promašili gol te oduševljeno pljeskanje kada se zatresla protivnička mreža bili su jedini znaci navijačke euforije. Utakmica se pratila na 15 ekrana postavljenih u kafićima.

U pobjedu Hrvatske nad Korejom bili su uvjereni svi posjetitelji.

– Ovo je laka utakmica. Sigurna sam da dolazimo do polufinala, ali, nažalost, tamo ćemo izgubiti od Francuza – rekla je studentica Ivana Brajković.

Puno optimističniju prognozu dala je vesela ekipa studenata iz svih dijelova Hrvatske – Zagreba, Bjelovara, Čakovca, Rijeke.

– Pobijedit ćemo sve protivnike. Dolazimo do finala i onda imamo veliko finale s Francuzima, koje pobjeđujemo i postajemo svjetski prvaci – uvjeren je bio Marko iz te ekipe.

Napet kraj utakmice unio je uzbuđenje među navijače i podigao ih sa stolaca pa su oduševljenje pobjedom proslavili uz svirku Baruna do kasnih noćnih sati.

Split: Navijači slavili na Prokurativama
U navijačkom šatoru na splitskim Prokurativama, postavljenom u povodu Svjetskog rukometnog prvenstva, večeras se okupilo više stotina navijača koji su ondje došli iz dvorane Spaladium Arene proslaviti prvu povjedu hrvatske rukometne reprezentacije na ovom natjecanju protiv reprezentacije Južne Koreje.

Navijači koji nisu imali ulaznice mogli su gledati utakmicu na velikom ekranu postavljenom u navijačkom šatoru. Satima prije utakmice, a jednako tako i nakon utakmice navijače su zabavljali glazbenici.

Sve ulice u središtu Splita po asfaltu su izlijepljene stopalima na kojima su oslikane šahovnice. "Riječ je o navijačkim stopicama koje su svojom putanjom usmjerene prema navijačkom šatoru i time pomažemo navijačima da lakše dođu do okupljališta u šatoru na Prokurativama", objasnio je Joško Elezović iz marketing službe Organizacijskog odbora Svjetskog rukometnog prvenstva koji se održava u Splitu.

Za vrijeme dok se u punoj Spaladium Areni igrala utakmica između rukometnbih reprezentacija Hrvatske i Južne Koreje, splitske ulice bile su puste, a ugostiteljski objekti puni gledatelja koji su na TV ekranima pratili utakmicu.

Neposredno nakon utakmice u više dijelova Splita primjećena su pojedinačna vozila s istaknutim hrvatskim zastavama i sirenama kako slave pobjedu "paklenih", ali nije bilo većih slavljeničkih kolona vozila.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije