Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOI

Prodana već tri milijuna rukavica koje je proslavio Gretzky

Wayne Gretzky
AFP
18.02.2010.
u 10:41

Najveći su hit na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru rukavice koje je na ceremoniji otvaranja proslavio legendarni hokejaš Wayne Gretzky.

Jedan od najvećih kanadskih sportaša svih vremena nosio je baklju i upalio olimpijski plamen, a na rukama je tada imao crvene rukavice s olimpijskim krugovima na jednoj strani i javorovim listom, kanadskim simbolom, na drugoj.

Danas se takve rukavice mogu naći na svakom uglu u Vancouveru i Whistleru, a dosad ih je prodano gotovo tri milijuna. Nisu im mogle odoljeti ni mnoge poznate ličnosti, poput manekenke Cindy Crawford ili američkog dopredsjednika Joea Bidena.

Rukavice stoje deset kanadskih dolara, a organizatori očekuju da će do kraja Igara prodati svih 3,3 milijuna primjeraka. Sav će prihod ići na račun Kanadske olimpijske fondacije koja brine za sportaše koji tijekom karijere nisu uspjeli osigurati egzistenciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije