Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piasevoli je novi predsjednik

'Prodali su trenere za Judine škude i po tome će ostati upamćeni'

Umberto Piasevoli
Foto: https://www.facebook.com/umberto.piasevoli
07.06.2020.
u 11:38

Za novog predsjednika izabran je Zadranin Umberto Piasevoli naslijedivši Sašu Repalusta za kojeg novo vodstvo tvrdi da nije održao niti jedno obećanje dato trenerima

Na sjednici Skupštine Udruge hrvatskih košarkaških trenera, za novog predsjednika izabran je Zadranin Umberto Piasevoli. Nakon Vladimira Vanjka, Slavka Trninića, pokojnog Boška Pepsija Božića i Saše Repalusta, Piasevoli je peti predsjednik Udruge osnovane 1994. 

On je u svoj Upravni odbor uvrstio aktualnog muškog izbornika Veljka Mršića, dvostrukog klupskog prvaka Europe Željka Pavličevića, igračku legendu Nikolu Plećaša, koordinatora Zadrovih mlađih uzrasta Tihomira Bujana, bivšu reprezentativku s bogatim međunarodnim iskustvom Korneliju Kvesić te bivšeg izbornika ženske reprezentacije Braslava Turića.

Tako je svoj mandat završio Saša Repalust čije je vodstvo novi predsjednik proglasio neslavnim:

- Ako su prethodnici željeli biti zapisani u povijesti UHKT, uspjeli su. Prodali su trenere za Judine škude i po tome će ostati upamćeni. Dojučerašnji predsjednik i kastva kojom se okružio nisu uspjeli provesti ni jedno obećanje dato trenerima od prije dvije godine, da će svi članovi Udruge imati pravo sudjelovanja u odlučivanju na najvišem tijelu Udruge.

Kao prvi čovjek Udruge, dosadašnji predsjednik javno se izjasnio da neće izvršavati članske obveze, što ga je dovelo do situacije da od ponedjeljka ne bi niti smio obnašati svoju dužnost zbog gubitka članskog statusa u UHKT, što su osudili i neki njemu bliski suradnici, pruživši podršku inicijativi za promjene.

Nezadovoljan takvim radom bio je i Hrvatski košarkaški savez pa se u objavi novog vodstva udruge ističe:

- U jeku aktualnih najava HKS-a da će zbog neaktivnosti Udruge preuzeti licenciranje, Skupština je odlučila prihvatiti poziv tajnika HKS-a za sudjelovanje na sjednici Uprvnog dobora HKS-a najavljenoj za ponedjeljak.

Glavni tajnik Josip Vranković u više je prilika naglašavao ukoliko Udruga trenera konsolidira svoje redove te prezentira program koji potvrđuje namjeru izvršavanja aktivnosti u korist struke, HKS će odustati od daljnjih intervencija. Treneri su dostojanstveno konstatirali da su sami krivi za trenutačnu degradaciju struke te su najavili korektan i partnerski odnos pema Hrvatskom košarkaškom savezu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije