Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajna pojačanja

Prodali Roga, pa Hajduku 'oteli' dragulje Baturine

Baturina Tudor
Foto: Tino Juric/PIXSELL
03.07.2015.
u 09:45

Ponudili smo im stipendijske ugovore kakve imaju najbolji igrači, ali to im nije bilo dovoljno, rekao je Marin Brbić

Slaven Žužul je Hajduku ispred nosa uzeo dvojicu talentiranih nogometaša, sinova nekadašnjeg napadača bijelih Mate Baturine. Martin ima 12 godina, Roko je tri godine stariji i obojica spadaju u red najboljih igrača u Hajdukovim mlađim kategorijama. Međutim, obitelj Baturina, koja nije imala nikakav ugovor s Hajdukom, što ne služi na čast nikome u Poljudu, procijenila je da im je bolji put u Parku mladeži.

Već dugo se zna da Mate Baturina nije baš zadovoljan načinom rada u Hajduku, a u igri oko angažiranja njegovih sinova bili su i Dinamo i neki inozemni klubovi. Međutim, braća Slaven i Jozo Žužul bila su konkretna, u Parku mladeži nakon milijunske prodaje Marka Roga u Dinamo novca ne nedostaje. Oglasio se i službeni Hajduk, predsjednik Marin Brbić dao je svoje viđenje kako su iz Poljuda otišli talentirani igrači.

– Jako nam je žao što su odlučili napustiti Hajduk. Iako se radi o mladićima, zapravo djeci, jer Martin ima 12, a Roko 15 godina, evidentno je da su vrhunski nogometni talenti koji bi se mogli razviti u odlične igrače, što su procijenili i treneri u omladinskoj školi Hajduka. Mi smo učinili maksimum napora da u okvirima mogućnosti i postojećeg sustava rada zadržimo braću Baturina u klubu. U pregovorima koji traju već mjesecima Hajduk je obojici mladih nogometaša ponudio stipendijske ugovore s uvjetima kakve imaju najbolji mladi igrači u omladinskoj školi Hajduka. Kao dodatni znak dobre volje Hajduk je ocu mladih nogometaša Mati Baturini, nekadašnjem našem prvotimcu, ponudio posao u školi i ulogu trenera za individualni rad. Više od toga Hajduk nije mogao napraviti jer klub koji radi transparentno i ima definiran sportski sustav nema instrumente koji bi omogućili ispunjavanje drugih zahtjeva, a posebno ne financijskih. U novčanu utrku za potpisivanje ugovora s maloljetnicima ne možemo i ne želimo ulaziti – kazao je Brbić.

>> Hajdukovi talenti pred odlaskom u Barcelonu!

Komentara 9

GI
gismund
12:08 03.07.2015.

projekt naš hajduk se urušava i hajduk bi se trebao zabrinuti kad klinci radije odlaze u split nego ostaju u hajduku.

DA
DambacrnaMamba
12:07 03.07.2015.

Novac upravlja svijetom a pogotovo nogometnim ;-)

ZO
zoom
12:06 03.07.2015.

RNK Split polako postaje spiltski nogometni klub nr.1.... bravo i sretno vam u tome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije