Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKULARNO

Probajte se ne naježiti – Englezi otpjevali Marseljezu na Wembleyju!

Wembley
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
17.11.2015.
u 21:29

Engleski navijači danima su pripremali ovakav doček, dijelili su riječi himne, učili jezik koji nije njihov i na kraju izveli sve na spektakularan način. Događaj vrijedan divljenja.

Prijateljska utakmica Engleske i Francuske na Wembleyju ne da nije bila otkazana, već je održana u predivnoj atmosferi, što posebno prikazuje zdušno pjevanje francuske himne gotovo pa sto tisuća navijača!

Svjetski popularna Marseljeza desetljećima nije ostavila takav dojam kao u ovoj veličanstvenoj večeri. Orilo se preko cijelog stadiona, malo tko se nije naježio. Bilo je i suza, bilo je smijeha, a najviše od svega – bilo je ponosno.

Engleski navijači danima su pripremali ovakav doček, dijelili su riječi himne, učili jezik koji nije njihov i na kraju izveli sve na spektakularan način. Događaj vrijedan divljenja.

Istovremeno, utakmice u Belgiji i Njemačkoj otkazane su iz sigurnosnih razloga. Dok se ona u Bruxellesu sa Španjolskom otkazala iz preventivnih razloga, ona u Hannoveru otkazana je zbog simultanih dojava o bombi na stadionu i obližnjoj areni. Uz to, pronađen je i sumnjivi kovčeg pa ništa nije preostalo nego udaljiti ljude s mjesta događaja i otkazati susret.

Na Wembleyju toga nije bilo, a mjere sigurnosti nisu bile na ovoj razini od Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Postavljena je vojska, policija, privatni zaštitari, postavljene su dodatne kamere i letjeli su helikopteri diljem okolice stadiona kako bi se nadziralo na adekvatan način susret. Susretu su nazočili princ William, premijer David Cameron, predsjednik Engleskog nogometnog saveza Greg Dyke te drugi politički i sportski dužnosnici.

Jer, najbitnije je bilo da ga se ne otkaže, da se pokaže snaga i jedinstvo, kao odgovor na strašan napad u Parizu 13. studenog, prilikom kojeg je poginulo 129 ljudi.

>> Engleska na travnjaku nije bila gostoljubiva, pobijedili su Francusku 2:0

>> Utakmica Njemačke i Nizozemske otkazana nakon dojave o bombi na stadionu!

>> Skandal u Dublinu! Navijači BiH prekinuli minutu šutnje za pariške žrtve!

Komentara 45

Avatar Trpimir
Trpimir
21:38 17.11.2015.

eh balije nikada vi necete stici do Europe.. vama je mjesto na pasaluku. Gledajte i divite se.

DU
Deleted user
23:00 17.11.2015.

Ja se naježim kad stadion pjeva Lijepu našu, nažalost to ne mogu gledati na televiziji za koju moram plaćati pretplatu.

DI
dinol
22:30 17.11.2015.

Ovo je demonstracija kulture publike a vi navijaci BIH koji ste jucer fuckali moze biti sram.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije