Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN Cibonin kapetan jutro nakon preokreta kod Olimpije proveo je u bolnici

Prkačin: Postali smo hit, svi su počeli pričati o nama

09.11.2008.
u 21:22

Malo je takvih košarkaša. Malo je takvih ljudi koji će i kad gori na 39 stupnjeva istrčati na parket. Upravo zato je Nikša Prkačin uvijek najbolji izbor za kapetana. Čovjek koji će u svakom tenutku povući momčad i biti prvi koji će skočiti u koprive.

Kura antibiotika
Dan poslije, uglavnom ćete ga čuti iz bolnice. Na terapijama i dodatnim pregledima. I brzom liječenju.

- Da, morat ću odraditi kuru antibiotika - rekao je Prkačin.

U suretu s Olimpijom, zbog sudara koljenom u koljeno s jednim domaćim igračem, šepajući je s bolnom grimasom napustio igru.

- Nema tu teže ozljede, bio je to udarac u kost. Uskoro mi je bilo bolje.

Pobjeda, velika pobjeda i nevjerojatan preokret u susretu s Olimpijom sigurno su pomogli. U dvorani Tivoli vukovi uglavnom nikad nisu dobro prolazili, u subotu navečer su pak nadoknadili 19 koševa zaostatka i čak se tri puta vraćali nakon dvoznamenkaste prednosti Slovenaca.

- Mislim da smo time pokazali i karakter i kvalitetu. Ne može se baš svaka momčad vratiti nakon minus 19, pogotovo kod jednog euroligaša.

Prkačin, kaže, nikad nije sumnjao u ovosezonsku momčad.

- Čak i nakon lošeg početka u NLB ligi bio sam siguran da ćemo proigrati i biti dobri. Pazite, kad sam se vratio u Cibonu, prvi sam put upoznao Trohu. Trebalo je vremena da se upoznamo i počnemo predviđati poteze jedni drugih. Ali sad smo svakim danom bolji i bolji.

Nakon sjajnog niza i sjajnog starta u Euroligi (omjer 3-0), mnogi su počeli pričati i o velikim stvarima.

- Shvaćam ta nadanja, ali još nismo osigurali ni TOP 16. Imamo potencijal napraviti puno, no dosta će ovisiti i o drugima jer svi će za koji mjesec biti puno bolji.

Ali za Prkačina je možda i najveći uspjeh povratak navijača u Draženov dom.

- Cibona je hit, to mi je postalo jasno kad sam čuo da su mnogi utakmicu s Olimpijom gledali na slovenskoj televiziji. Sve je zanimalo kako ćemo igrati. Svi su počeli pričati o nama. Klub bez navijača je klub bez duše. Igrao sam u Efesu, umjetni klub stvoren velikim novcem, no bez navijača. Za razliku od Panathinaikosa gdje su navijači fantastični.

Iako će uskoro navršiti 34 godine, Nikša Prkačin još ima veliku želju igrati za reprezentaciju.

- Tko god bude izbornik, Jasmin Repeša ili netko drugi, ako me bude pozvao, ja ću se odazvati.

Borba za medalju
U rujnu iduće godine Hrvatska će igrati na EP-u u Poljskoj u skupini s Grčkom, Makednojim i Izraelom.

- Mnogi pričaju da je skupina lagana, no ključ je četvrtfinale. Moramo prije toga osigurati dobru poziciju i što lakšeg protivnika. Što očekujem? Nikad na EP ne želim ići a da ne vjerujem da možemo do medalje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije