Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN Cibonin vođa napada odgovarao na pitanja košarkaških obožavatelja

Prkačin: Nakon Cibone možda zaigram za Dubrovnik

10.11.2008.
u 18:45

Cibonin kapetan i neumorni radnik Nikša Prkačin odgovarao je na pitanja ljubitelja košarke u sklopu Fan Mail rubrike službene stranice košarkaške Eurolige.

Najljepše od svega je što se iz pozdrava Nikši Prkačinu dalo iščitati silno poštovanje koje košarkaški obožavatelji imaju prema Ciboninu kapetanu. Među njima su čak i navijači turskih klubova, a da nije riječ o Efes Pilsenu gdje je Nikša proveo nekoliko sezona i ostao u lijepom pamćenju navijačima tog kluba.

Kliknuli smo nakon dva mjeseca
Odličan Cibonin start u ovogodišnjem izdanju Eurolige iznenadio je sve, a vukovi su postali pravi hit i u Hrvatskoj i u drugim dijelovima Europe. Teško je ne respektirati sve ono što je Cibona pokazala, jer ne pobjeđuje se svaki dan moćni i skupi Olympiacos. Upravo je Prkačin sa svojim borbenim duhom i odlikama pravog vođe, na parketu i izvan njega, ugradio mnogo toga u Cibonine uspjehe. Prepoznali su to svi koji prate košarku, a pogotovo oni koji cijene igrače koji su spremni u svakom susretu ostaviti srce na parketu, a upravo je takav igrač Nikša Prkačin.

Nikša je na pitanje navijača iz Pariza, a koje se tiče Cibonina starta iz snova, odgovorio kako igraju sjajno, ali uvijek postoji mjesta za napredak.

- Uvijek se može igrati još bolje, ali ako ćemo iskreno, zaista igramo jako dobro i teško da možemo dodatno podići tu razinu. Ovo je nova momčad i srećom, 'kliknuli' smo nakon samo dva mjeseca provedena skupa. Naravno da bih bio oduševljen kada bi tako nastavili tijekom cijele sezone - kazao je Prkačin.

Nakon Cibone, Dubrovnik?
Prkačin je uvjeren kako će košarkašku karijeru završiti upravo u Ciboni, ali ne isključuje mogućnost da na samom kraju zaigra za neki drugi klub u Hrvatskoj.

- Cibona će biti moj posljednji klub na najvišoj razini kvalitete košarke, ali ne mogu reći hoću li jednom zaigrati za neki klub poput Dubrovnika, tek tako, iz zabave i osobnog zadovoljstva. Vidjet ćemo.

Posjetitelja iz susjedne nam BiH zanimalo je kako Nikša vidi Cibonine izglede u Euroligi, odnosno mogu li oni do Final Foura.

- Tu se nalazi deset izrazito jakih momčadi koje će se ravnopravno boriti za Final Four, ali mi nismo među njima, barem ako ćemo suditi prema proračunu. Ne želim razmišljati toliko unaprijed. Igramo dobro i nadamo se plasmanu među 16. kada dođemo do toga, onda ćemo razmišljati o četvrtfinalu, a možda i dalje - oprezan je, ali i realan kapetan vukova.

Cibona u srcu
Na pitanje kako mu je opet igrati u dresu Cibone, Nikša odgovara:

Javili su se poneki navijači Efes Pilsena koji izuzetno cijene sve što je Prkačin dao tom turskom klubu u četiri sezone koliko ih je proveo u Carigradu. Tako je jednoga turskog obožavatelja s prebivalištem u Engleskoj zanimalo kako mu je bilo igrati u Efesu. Ali, prije toga mu je nekoliko puta zahvalio za sve i poručio kako ga navijači tog kluba nikad neće zaboraviti.

- Bilo je puno lijepih trenutaka u Efesu. Čak sam razmišljao o mogućnosti da tamo završim karijeru, ali, nažalost, to nije bilo moguće. Došlo je do smjene trenera i generacije i ja sam bio jedan od igrača koji je morao napustiti klub. Kako god bilo, život ide dalje i Efes će mi uvijek ostati u lijepom sjećanju - završio je Prkačin.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije