Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alaksander Čeferin

Prvi čovjek Uefe iznenadio izjavom o ruskim nogometašima: 'Uskoro ćemo donijeti odluku'

Soccer - UEFA Executive Committee News Conference
DENIS BALIBOUSE/REUTERS
16.04.2022.
u 14:29

- Smatram da bi se u svijetu posvuda trebalo više pozornosti posvećivati pozivima na mir i zajedničku suradnju.

Predsjednik Uefe Alaksander Čeferin izjavio je da se sankcije protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu ne bi trebale odnositi na ruske sportaše i da će UEFA uskoro donijeti odluku vezano na nastupe ruskih klubova u natjecanjima europskog nogometnog saveza.

U razgovoru za mariborski list "Večer" od subote Čeferin je kazao da ruski sport zbog "odluka pojedinaca" ne bi trebao trpjeti, no da je UEFA ipak bila prisiljena donijeti neke odluke i sankcije  vezane za nastupe ruskih klubova u europskim natjecanjima, što se sada ponovo razmatra.

- UEFA će uskoro donijeti odluku hoće li ili ne ruski klubovi moći nastupati u europskim natjecanjima - kazao je predsjednik Uefe Čeferin, dodavši kako misli da bi se u svijetu posvuda trebalo više pozornosti posvećivati pozivima na mir i zajedničku suradnju.

Po njegovim riječima ruski sportaši snose sankcije iako za rat nisu krivi te treba pokazati da sankcije nisu usmjerene niti protiv ruskih sportaša niti protiv ruskog naroda.

Komentara 12

ZA
zagi101
15:30 16.04.2022.

Fućka mi se za ruske klubove, ko što se čeferinu izgleda fućka za ljudske živote. sramota za UEFU ako dozvoli njihov nastup

WA
Walkow
16:46 16.04.2022.

Baš me zanima kako će to funkcionirati ako klubovi sa zapada odbiju igrati protiv ruskih(nešto slićno kao sada reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama za SP). Možemo se kladiti da će u tom slučaju ruski klubovi popiti suspenziju, jer sigurno neće registrirati 3:0 za Zenit ako Real odbije igrati protiv njih! Kažu da se sportaše ne treba kažnjavati radi pojedinaca. Znaći Čeferinu i UEFI je sasvim OK što te sportaše i njihove sportove sponzorira taj režim na vlasti i ljudi bliski tom režimu(nema veze što taj režim ubija okolo)!?!? Niti ne čudim se ovakvm stavu, pogotovo kad se uzme u obzir da su prije invazije na Ukrajinu Čeferin i UEFA bili jako dobro ''podmazivani'' od Gazproma. Pitanje je koliko su ostali dužni rusima i što je sve obečano da će se napraviti, pa sad treba opravdati na bilo koji naćin povratak rusa i njihovog kapitala!

GE
Gefufna
17:12 16.04.2022.

Proradila ruska lova. I to mora da je bila obilna cim ovi tako nastupaju. Sramotno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije