Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Primorje se porazom udaljilo od završnog turnira, Jug slavio u Beogradu

Primorje - crvena zvezda
Nel Pavletic/PIXSELL
10.02.2016.
u 22:02

Ovim porazom Primorje EB uvelike si je smanjio izglede za plasman na završni turnir šest momčadi, trenutačno je treće na ljestvici s osam bodova, koliko ima i četvrti Eger, ali s utakmicom više od mađarskog predstavnika.

Vaterpolisti Primorja EB danas su u susretu 6. kola skupine A Lige prvaka izgubili na gostovanju kod Barcelonete sa 7-9 (1-1, 0-4, 3-1, 3-3). 

Dvoboj je praktički bio odlučen u drugoj četvrtini koju je Barceloneta riješila u svoju korist sa 4-0 i povela sa 5-1. U nastavku se Primorje u nekoliko navrata uspjelo primaknuti na dva gola razlike, 6-4 na kraju treće četvrtine, te 7-5, 8-6 i 9-7 u četvrtoj četvrtini, no ne i bliže.

Miho Bošković je s četiri gola bio jedini raspoloženi igrač Primorja, po jedan pogodak dodali su Cosmin Radu, Petar Muslim i Anđelo Šetka, dok su kod Barcelonete najbolji bili Martin Famera s tri i Marc Roca s dva gola.

Ovim porazom Primorje EB uvelike si je smanjio izglede za plasman na završni turnir šest momčadi, trenutačno je treće na ljestvici s osam bodova, koliko ima i četvrti Eger, ali s utakmicom više od mađarskog predstavnika, koji ionako ima osiguran plasman na završni turnir kao domaćin. Na vrhu skupine je Olympiakos sa 12 bodova ispred Barcelonete koja ima 11, dok su na dnu Spandau 04 s tri i Jadran (HN) s dva boda.

Jug u Beogradu pobijedio Partizan sa 10-6

Vaterpolisti Juga CO u srijedu su u susretu šestog kola skupine B Lige prvaka u Beogradu pobijedili Partizan sa 10-6 (3-1, 3-1, 1-1, 3-3).

Jugaši su dominatno krenuli u susret i golovima Vrlića, Perronea te Pave Markovića poveli su 3-0.  Do poluvremena su održavali prednost od dva do tri gola. Ni u posljednje dvije četvrtine igrači Partizana nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti, tek su polovicom zadnje dionice došli na dva gola zaostatka, i to je bilo sve. 

I prije tjedan dana Jug je slavio protiv Partizana, tada je na svom bazenu pobijedio sa 12-4.  Večeras se u skupini B još sastaju Galatasaray - OSC Budimpešta, te Szolnoki - Pro Recco.

Kod Juga Josip Vrlić, Javier Garcia, Felipe Perrone i Paulo Obradović zabili su po dva gola, a Luka Lončar i Pavo Marković dodali su po jedan. U redovima Partizana Gavril Subotić upisao je dva pogotka, a Lucas Geilen, Dimitrios Tigkas,  Đorđe Tanasković i Ognjen Stojanović po jedan

Poredak:
1. PRO RECCO            5 0 0 +39 15
2. JUG CO                   5 0 1 +13 15
3. SZOLNOKI              3 0 2  +9    9
4. PARTIZAN               2 0 4 -27   6
5. OSC BUDIMPEŠTA  1 0 4   0     3
6. GALATASARAY        0 0 5 -34   0

Mornar BS bez finala

Vaterpolisti Mornara Brodospasa nisu se uspjeli plasirati u finale Eurokupa, oni su u uzvratnom polufinalnom susretu izgubili u Kazanu od domaćeg Sinteza sa 7-12 (1-5, 1-1, 3-3, 2-3) i tako nisu obranili prednost od dva gola (9-7) iz prvog susreta otprije tjedan dana.

Po tri gola za Mornar BS postigli su Antonio Buha i Ante Visković, dok je jedan gol postigao Antun Goreta. Kod domaćih se istaknuo Ivan Nagajev sa šest pogodaka.

Mornar BS već 30 godina čeka plasman u europski finale. Prošle sezone je također stigao do polufinala Eurokupa, no tada ga je zaustavila talijanska Acquachiarra. Posljednji europski finale Mornar je igrao 1987. kada je u finalu Kupa pobjednika kupova pobijedio Catalunyju.

>> Perica Bukić: Pravila su jasna, predsjednik Zvezde dezinformira javnost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije