Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za pozicije

Primorje i Jug u ratu zbog zlatnog Sandra

'13.08.2012., Dubrovnik - Zlatne vaterpoliste, cak sedmoricu Dubrovcana od njih 13, docekale su tisuce ljudi na Stradunu. Frano Vican, Andro Buslje, Niksa Dobud, Sandro Sukno, Maro Jokovic, Miho Bosko
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
15.08.2012.
u 21:00

Sukno bi ugovor s Reccom odradio na Kantridi.

Simptomatično je bilo to što ga nije bilo na svečanom dočeku zlatnih dubrovačkih vaterpolista ispred crkve svetog Vlaha. A onda je iz Rijeke stigla vijest da će Sandro Sukno sljedeće sezone igrati za Primorje EB. Pa je ta informacija puno toga objasnila, ali ne do kraja.

Između kluba i sina

Sandro je imao dvogodišnji ugovor s Pro Reccom. Jednu je godinu odradio, ali kako je odlaskom Volpija Pro Recco odlučio raspustiti svoju bogatu koloniju stranaca, ozbiljno se računalo da će se Sukno mlađi, koji je upravo osvojio drugo olimpijsko zlato za obitelj Sukno, vratiti u Jug CO. No, Primorje je očito ponudilo više.

- Imao sam važeći ugovor s Pro Reccom i nisam mogao sto posto odlučivati samostalno. U neku ruku u Primorju ću odraditi drugi dio ugovora s Pro Reccom - objašnjava Sandro.

No, u Gružu nisu zadovoljni takvim objašnjenjem. Misle da su prevareni i Sandrovu ocu Goranu, Jugovu direktoru, zamjeraju da nije zaštitio Jugove interese. Jugov predsjednik Ivo Pavličević smatra da Sandro ima neke obveze prema Gružu jer ga je klub pustio da ode u Italiju godinu dana prije isteka ugovora s Jugom.

- On se obvezao da će se, nakon završetka dogovorenog razdoblja u Pro Reccu, vratiti u Jug i odraditi preostalu godinu ugovora i da ne može igrati za izravne konkurente poput Primorja - ističe Pavličević.

Pitanje je sad je li to bio samo usmeni dogovor ili je nešto i potpisano. No, Jugov predsjednik najavljuje pravnu bitku do kraja jer \"klupski su interesi važniji od interesa pojedinca\".

Dulić stvara jaku Zvezdu

Jugove čelnike navodno je sve to toliko razjarilo da ozbiljno razmišljaju o uzvraćanju udarca Kantridi i dovođenju još dvojice stranaca iz susjedstva, spominju se Crnogorci Aleksandar Ivović i Boris Zloković te srpski reprezentativac iz Herceg Novoga Andrija Prlainović. Bio bi to moćan Jug kojemu u Ligi prvaka glavni konkurent ne bi bio Partizan nego Crvena zvezda.

Zvezdaši su nedavno za predsjednika kluba dobili bivšeg prvog čovjeka Skupštine Srbije DS-ovca Olivera Dulića (političara hrvatskih korijena), koji sad osnažuje momčad. Navodno je već sve dogovorio s Filipom Filipovićem i Vanjom Udovičićem, a pregovara se još s nekim reprezentativcima Srbije.

Vaterpolsko (klupsko) preslagivanje očito tek počinje...

Ključne riječi

Komentara 1

BU
bubi400
22:48 15.08.2012.

smiješan mi je jug pa dečko je potpisa ugovor kao bivši igrač pro reka..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije