Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo,final four

Primorje bacilo oko na žapce Udovičića i Radua

\'24.09.2011., Zagreb - 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, HAVK Mladost - Teva Vasas Uniqa. Vanja Udovicic.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midzor/PIXSELL
13.05.2012.
u 10:10

Mladost bi željela zadržati dvojicu najboljih stranaca Vanju Udovičića i Cosmina Radua, ali to neće biti nimalo lako s obzirom da oni imaju izdašne ponude drugih klubova.

U Oradei je Mladost od svih sudionika vaterpolskog Final Foura bila jedina momčad bez mađarskih igrača, a lako bi se moglo dogoditi da u novoj sezoni Zagrepčani ostanu i bez stranaca uopće. Financijska situacija u klubu ponešto je sanirana, ali i dalje je vrlo teška - s plaćama se kasni nekoliko mjeseci - i ne dopušta značajnije investicije.

Od iskusnih Hinić i Pavić

Mladost bi željela zadržati dvojicu najboljih stranaca Vanju Udovičića i Cosmina Radua, ali to neće biti nimalo lako s obzirom da oni imaju izdašne ponude drugih klubova. Za obojicu je zainteresirano riječko Primorje, koje je već dovelo Franu Vićana, iako ono ima već ispunjenu kvotu stranaca.

Udovičić ima i hrvatsko državljanstvo, pa tu ne bi trebalo biti problema, a Rumunja bi Riječani mogli dovesti jedino ako oslobode jedno mjesto (ako otpuste Garciu) ili ako se izbore za povećanje kvote stranaca sa sadašnja tri na četiri.

Željeli smo čuti što o tome misli i sam Udovičić, ali on nije bio voljan za razgovor.

- Nakon što odigramo utakmice na Fouru možemo razgovarati - kazao je Vanja.

Žapci će se po svemu sudeći morati osloniti na svoje mlade igrače - a to i jest orijentacija kluba - pojačane iskusnim Josipom Pavićem i Igorom Hinićem.

Sezonu su zasigurno opravdali Ante Vukičević, Luka Bukić, Kristijan Milaković i Duje Živković i oni će biti okosnica nove Mladosti. Posebno je bio važan uspješan povratak ljevorukog Živkovića,  nakon operacije tumora i desetomjesečne stanke.  

  - Zdravstveno sam sad sasvim u redu, a što se igre tiče, još se tražim. Ali do početka nove sezone bit ću maksimalno spreman - poručuje 21-godišnji Duje.

Novinarima ugasili svjetlo

Organizacija završnog turnira vaterpolske Lige prvaka u Oradei vrlo je siromašna, da ne kažemo loša. Primjerice, novinarima je na bazenu bez najave ugašena rasvjeta. Pa su pobornici Superlige dobili novi argument protiv sadašnjeg stanja. Ovakav Len naprosto ne može i ne zna bolje. Hoće li Superliga značiti iskorak u organizacijskom smislu, vidjet ćemo. Kad i ako Superliga krene.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije