Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećate li se Nishimure?

Prije godinu dana uništio je Hrvatsku pa mu se rugao cijeli svijet!

Yuichi Nishimura
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
12.06.2015.
u 09:13

– Žalosno što na prvi dan Svjetskog prvenstva moramo pričati o sucu. Bila je to nogometna fešta i odlična utakmica, ali ispada da ti se sav trud ne isplati zbog jedne osobe

Na današnji dan 2014. godine otvoreno je Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Prvu utakmicu odigrao je domaćin, a protivnik mu je bila Hrvatska. Vatreni su pod vodstvom Nike Kovača odigrali hrabru utakmicu, ali su ipak poraženi (1:3).

A vjerojatno ne bi bilo tako da japanski sudac Nishimura nije ''uništio utakmicu''. Lošim suđenjem i odlukama na štetu hrvatske uvelike je pomogao domaćinu da dođe do slavlja.

A sve je krenulo dobro za nas jer smo poveli na početku, autogol je zabio Marcelo. U 29. minuti izjednačio je Neymar, a isti igrač zabio je u 71. minuti za vodstvo iz poklonjenog jedanaesterca. U sudačkoj nadoknadi Oscar je zaključio cijelu priču iako sudac nešto ranije nije sudio prekršaj na Rakitiću.

– Žalosno je što na prvi dan Svjetskog prvenstva moramo pričati o sucu. Bila je to nogometna fešta i odlična utakmica, ali ispada da ti se sav trud ne isplati zbog jedne osobe – rekao je tada ljutiti Rakitić.

Hrvati su poslije toga napali Nishimuru na Facebooku, a društvene mreže bile su prepune šala na račun Japanca.

"Brazilu je dosuđen nepostojeći kazneni udarac i sada se samo možemo nadati da FIFA ovom Japancu više neće dodijeliti da sudi ni jednu utakmicu na prvenstvu", pisala je talijanska La Gazzeta, a s njom su se složili brojni svjetski mediji.

>>Predmet sprdnje: Pogledajte kako su ismijali suca Nishimuru

>>Eurosport: Zaboravite Neymara, Nishimura je brazilski junak!

>>Hrvati napali Nishimuru na Facebooku

>>Samo se možemo nadati da FIFA Japancu više neće dati suditi na SP

>>Španjolci ogorčeni 'brazilskom krađom': 'Neymar dovršio sučev posao'

Komentara 5

Avatar Francek007
Francek007
11:46 12.06.2015.

O evo i Hrvoje je angažirao svoje ljude da pljuju po komentarima protiv njegovog pisanja. Bravo Hrco..... samo ti deri.

Avatar Francek007
Francek007
10:03 12.06.2015.

vjecnikrojf svaka čast, ja mislim da ovaj Hrvoje i nije novinar jer ovo nije vijest nego .ajebancija čitatelja.....

VK
vječni krojf
09:46 12.06.2015.

Bravo Hrvoje,zaista clanak kojeg cemo citati dan i noc.Budi iskren i sam zakljuci koga to jos zanima,i kome ce taj tvoj clanak koristiti.Izgleda to je nesposobnost novinara u izostanku nekih vaznijih vijesti.Valjda nisi mislio da ce te u FIFA-i poslusati i suspendirati tog suca.Nije to Hrvatska pa da nakon prigovora Hajduka bude sudac suspendiran.Sve u svemu medijsko smece,trosenje papira i dr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije