Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA SUDBINA

Prije 8 godina bio je senzacija, predviđali mu velike stvari, a danas radi na smetlištu

Nogometaš
Foto: Twitter
04.05.2020.
u 12:16

Priča je krenula ovako: dječakov otac snimao ga je kako igra, stavio na YouTube, a nije dugo trebalo da ga spaze lovci na talente.

Real Madrid zapeo za 13-godišnjaka! Jedan je to od naslova koje su svjetski mediji objavili 2012. godine.

Tada je mladi Brazilac Luiz Henrique dos Santos zvani Pety bio blizu prelaska u jedan od najvećih klubova svijeta, a ta je vijest obišla brojne novine. No, snovi mu se nisu ostvarili, nije postao slavan i zaradio milijune te osam godina kasnije radi na smetlištu.

Priča je krenula ovako: dječakov otac snimao ga je kako igra, stavio na YouTube, a nije dugo trebalo da ga spaze lovci na talente. Htio ga je i Betis, a tada su se javili Madriđani.

– Znamo da ste u Španjolskoj i Pety je fenomen. Voljeli bismo da dođete u Madrid na testiranje – poručili su sa Santiago Bernabeua.

Mladi Pety odigrao je nekoliko pripremih utakmica za Real i sve je izgledalo sjajno. Čak se i fotografirao na slavnom Santiago Bernabeu i smatrao da je novi igrač kraljevskog kluba.

No, to se nije dogodilo zbog birokratskih problema. Klub je tražio da u Madridu ima podršku obitelji što se nije dogodilo i morao se vratiti.

- Menadžer mi je rekao da sam zadovoljio, ali da idem u Cruzeiro i da ću se vratiti u Real kad napunim 18 godina - rekao je ovaj mladić kojega su 2009. talijanski novinari uspoređivali s Maradonom.

No, u Brazilu je njegova karijera krenula nizbrdo, a povratak u Real nije dočekao.

- Klub me otpisao jer sam bio neodgovoran. Imao sam problem sa školom, nisam htio ići na nastavu - kaže.

Nakon toga je igrao za Flamengo, Botafogo i Goias, a danas s 22 godine radi na otpadu papira i plastike u Uberabi.

- Moj san je igrati nogomet. Samo trebam priliku pokazati talent koji mi je Bog dao... - kaže

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:58 04.05.2020.

Bolje da radi nego da šutira loptu bez veze i bez pameti.

Avatar MichelleOU98
MichelleOU98
23:57 04.05.2020.

w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆­b

Avatar CarolUI80
CarolUI80
23:43 04.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­t­ok︆­.︆­c︆­o︆­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije