Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI SAZNAJE

Antolić definitivno odlazi iz Dinama, prihvaćena njegova ostavka! Šimić dolazi pod jednim uvjetom

Zagreb: Krešimir Antolić dao izjavu nakon odlaska Nenada Bjelice s Dinamove klupe
Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija
01.03.2023.
u 17:57

Situacija je sada dobila rasplet. Amra Peternel također odlazi, dok će Vlatka Peras ostati u klubu

Nakon deset godina na raznim funkcijama u Dinamu, dojučerašnji član Uprave Dinama Krešimir Antolić odlazi iz Maksimirske 128. Dogovorio je sporazumni raskid ugovora, a službeno će otići 8. ožujka, dan prije zakazane sjednice Skupštine. Razriješio ga je jučer Izvršni odbor, a s Antolićem odlazi i još jedna članica Uprave, Amra Peternel. U Upravi ostaje jedino treća članica, odnosno predsjednica Uprave Vlatka Peras. Saznajemo i da će novi član Uprave postati legendarni vatreni i bivši dinamovac Dario Šimić, no samo pod uvjetom da na Skupštini 9. ožujka pobijedi Barišićeva struja, odnosno da "mamićevci" budu poraženi.

Danas se sastao Izvršni odbor Dinama na kojem su se otvorile brojne teme, između ostaloga, raspravljalo se o smjeni Krešimira Antolića i Amre Peternel. Izvršni odbor kluba broji 13 članova, šestorica ljudi iz tog tijela poručili su javnim obraćanjem kako neće doći na sjednicu. Radi se o Damiru Zoriću, Adi Kožulu, Ivi Šušku, Dušku Ljuštini, Marijanu Primorcu te Heinzu Truskalleru. No, zapravo su ova sedmorica preostalih članova bila dovoljna na kvorum i održavanje sjednice. 

Podsjećamo na priopćenje kojim se obratio Damir Zorić. 

- Mi, dolje potpisana šestorica članova Izvršnog odbora GNK „Dinamo“ i to Ado Kožul, Heinz Truskaller, Ivo Šušak, Marijan Primorac, Duško Ljuština i Damir Zorić, ovime se obraćamo svim članovima GNK „Dinamo“ i cjelokupnoj hrvatskoj sportskoj javnosti vezano uz zadnja događanja u Klubu, a posebno uz najavljenu današnju sjednicu Izvršnog odbora Kluba.

Sa žaljenjem ističemo da nećemo prisustvovati i sudjelovati u radu današnje sjednice Izvršnog odbora zbog učestalog kršenja odredaba Statuta Kluba, nasilja koje se provodi nad većim brojem članova Kluba, ciljanim isključenjima pojedinih članova Kluba i tijela Kluba, a sve u svrhu nasilnog osiguranja većine na predstojećoj Skupštini Kluba. Podsjećamo da je isti Izvršni odbor zahtjev Skupštinske većine da se izvrši evidentno potrebna smjena jednog člana Uprave kluba grubo odbio, čime je izazvan raskol i kriza upravljanja klubom - napisao je, između ostalog.

Situacija je sada dobila rasplet. Naime, ostavka Krešimira Antolića prihvaćena je. Amra Peternel također odlazi, dok će Vlatka Peras ostati u klubu. Dario Šimić, spominjan kao predvodnik treće opcije, će biti u upravi kluba ako pobijedi struja Mirka Barišića. Tako su neke stvari u Maksimirskoj 128 puno jasnije...

Komentara 13

JU
juma
18:58 01.03.2023.

Navijač Milana je godinama tamo glancao klupu, ali opet više voli taj klub nego onaj kojemu duguje sve i koji ga je stvorio kao igrača. Sada mu je Dinamo odjednom dobar? Radije bih da onda dovedu Igora Štimca. Više volim svakakve tipove, koji barem imaju neki moralni kodeks, nego likove bez bilo kakve etike i morala.

DU
Deleted user
18:50 01.03.2023.

A ekipe Šimić navijač Milana, aktivist Tomašević i senilac Barišić

DU
Deleted user
18:43 01.03.2023.

čekaj malo, kaj nije Šimić ozjavio da navija za Milan, prošle godine uoči utakmice Milan-Dinamo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije