Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR TUDOR

Pretenciozni bi bilo reći da smo favoriti protiv Splita

Igor Tudor
Foto: Tino Jurić/Pixsell
07.02.2014.
u 12:52

- S Uzbekistancem treba vidjeti kad će doći, ne znam ni kad će nam se priključiti. Lijevi bočni Vasilj nije prošao pripreme, totalno je fizički nespreman. Za sada su prinove, a jesu li pojačanja pokazat će vrijeme - kaže Tudor.

Igor Tudor, u jednom od rijetkih pojavljivanja u javnosti, nije promijenio svoju retoriku u odnosu na jesen. Uoči nastavka prvenstva i gradskog derbija protiv Splita (Park mladeži, subota 17 sati) trener Hajduka nije opterećen protivnikom.

- Jedini cilj je izvući maksimum iz ove momčadi, imamo svoju priču, svoj put, jedini ispravni, a to je gledati sebe. Dinamo je u nekoj drugoj priči, Rijeka ima svoju, Lokomotiva svoju, Split svoju. Želimo osvojiti što više bodova, a koji ćemo biti pokazat će vrijeme. Krajnji cilj? O njemu ne razmišljam, igraju i drugi - kazao je Tudor o očekivanja u proljetnom dijelu sezone.

Split ima adute

A dvoboj protiv Splita? Ove sezone Hajduk je jednom pobijedio, jednom je bilo neodlučeno.

- Ova utakmica bit će svoja, ove do sada odigrane nemaju veze s njom. Vjerujem u moje momke, vjerujem da možemo pobijediti u svakoj utakmici. Idemo uvijek na pobjedu, vjerujem u tri boda. Split je dobar, ima super pojedince, pobijedio je Rijeku i Dinamo, a to nešto govori. Imamo svoje adute, ali ne možemo reći da smo favoriti, to bi bilo pretenciozno - kaže Tudor.

 Premda su dio priprema proveli zajedno, u Turskoj Hajdukov trener nije pogledao nijednu utakmicu Splita.

- Nismo u Turskoj gledali Split, nema pravog razloga. Smatram da to nije potrebno, među nama nema tajni. Pripremne utakmice se najčešće igraju s mješovitim sastavima i nisu neko mjerilo - rekao je Tudor.

Jajalo bi bio pojačanje

Hajduk u nastavak prvenstva ulazi s dva nova igrača. Uzbekistanac Abdukholikov još se nije priključio, a Zadranin Vasilj trenira s momčadi.

- S Uzbekistancem treba vidjeti kad će doći, ne znam ni kad će nam se priključiti. Lijevi bočni Vasilj nije prošao pripreme, totalno je fizički nespreman. Za sada su prinove, a jesu li pojačanja pokazat će vrijeme. Očekujem da to pokažu u narednom periodu. Pojačanje bi bio Mato Jajalo, a od ovih tek očekujemo da postanu - kazao je Tudor.

Cijela momčad ostala mu je na okupu, tu je i Mario Pašalić, koji je transferiran u Chelsea, ali odigrat će proljeće u Hajdukovom dresu. Kako će se Tudor odnositi prema Pašaliću, hoće li stalno igrati ili će se bijeli odlučiti na razvijanje igrača, koje bi na ljeto mogli transferirati?

- Uvijek igraju najbolji, tako će biti i s Pašalićem. On će protiv Splita biti u prvoj momčadi. Optimist sam po pitanju kako ćemo izgledati. Vjerujem da ćemo ovih šesnaest utakmica napraviti prave stvari. Veliki je plus što smo ostali na okupu, očekujem da ćemo u ovom dijelu sezone napraviti korak dalje - zaključio je Tudor.

>> Hajduk doveo mladog Crnogorca pa ga poslao u Primorac

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
13:03 07.02.2014.

Pretenciozni bi bilo reći da su favoriti protiv Splita jer mogli bi lako kasirati dva komada i krenuta na bližnji Poljudski dom sa porazom i razočarenjem.

Avatar jure23
jure23
16:40 07.02.2014.

hajdug 127 000 000...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije