Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FA KUP

Preokret Manchester Uniteda s dvojicom igrača više

Premier League - Manchester United v Southampton
Phil Noble/REUTERS
19.03.2023.
u 23:41

U polufinalu Manchester Unitedu slijedi ogled protiv Brightona koji nije imao nikakvih problema na domaćem terenu protiv četvrtoligaša Grimsbyja.

Posljednji polufinalisti engleskog FA kupa su nogometaši Manchester Uniteda koji su na svom Old Traffordu svladali Fulham 3-1. Golom srpskog napadača Mitrovića gosti su poveli 1-0 u 50. minuti te su vodili sve do petnaestak minuta prije kraja. Na utakmici se sve okrenulo u tom trenutku.

William je rukom zaustavio siguran pogodak Sancha zbog čega je dosuđen jedanaesterac za domaćina. Ali, nije to bilo sve. Zbog igranja rukom William je dobio crveni karton, a potom i Mitrović zbog prigovora pa je Fulham ostao s devetoricom na terenu.

Bruno Fernandes je izjednačio s bijele točke, a već u idućem napadu Manchester United je poveo golo Sabitzera. Sve je zaključio novim golom Portugalac Bruno Fernandes koji je zakucao loptu u 96. minuti za konačnih 3-1.

U polufinalu Manchester Unitedu slijedi ogled protiv Brightona koji nije imao nikakvih problema na domaćem terenu protiv četvrtoligaša Grimsbyja. Pobijedio je 5-0 premda je do 51. minute bilo tek 1-0. Dva pogotka za domaćina je postigao Ferguson, a po jedan Undav, March i Mitoma.

Manchester City će u polufinalu igrati protiv drugoligaša Sheffield Uniteda koji je na domaćem terenu pobijedio Blackburn 3-2 iako su gosti vodili 2-1 do 81. minute.

U subotu je prolaz u polufinale osigurao Manchester City koji je na domaćem terenu svladao Burnley 6-0. Tri pogotka postigao je Norvežanin Haaland, dva je dao Argentinac Alvarez, dok se jednom u strijelce upisao Palmer.

Polufinalnim utakmicama domaćin će biti Wembley 22. i 23. travnja.

FA kup, četvrtfinale:

Brighton - Grimsby 5-0 (Undav 6, Ferguson 51, 70, March 82, Mitoma 90)

Manchester United - Fulham 3-1 (Bruno Fernandes 75-11m, 90+6, Sabitzer 77 / Mitrović 50)

Sheffield United - Blackburn 3-2 (Gallagher 28-ag, McBurnie 81, Doyle 90+1 / Brereton 21-11m, Szmodics 60)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije