Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RICHIE KATES

Preminuo slavni američki boksač (70). Akter je jedne od najbizarnijih borbi svih vremena

Screenshot Twitter
13.03.2023.
u 19:56

U karijeri je imao čak 23 nokauta, a protiv argentinskog borca odboksao je meč koji će se zauvijek pamtiti

Richie Kates, jedan od najboljih boksača takozvane 'zlatne ere', preminuo je u 70. godini života.  Od svog debija u boksačkom svijetu 1970. godine, Kates je boksao ukupno 50 puta u sljedećih 13 godina i završio karijeru s 55 pobjeda, od kojih 23 nokautom, i šest poraza.

Iako talentiran te u fantastičnoj formi (pobijedio je u 32 od prve 33 borbe u karijeri), Kates nije uspio izboriti veće poštovanje, pa su mnogi njegovu borbu protiv legendarnog Argentinca Victora Galindeza pratili s velikom sumnjom i podcjenjivanjem.

Borbu je obilježio prekid od 15 minuta kada je došlo do okršaja glavama zbog čega je Galindez zadobio vrlo duboku posjekotinu. Nakon što su liječnici uspjeli zaustaviti krvarenje, boksački meč je nastavljen, a Galindez je u 15. rundi uspio slaviti nokautom.

Ovu borbu mnogi su ljubitelji 'plemenite vještine' okarakterizirali kao jednu od najbizarnijih u povijesti, tim više što je nakon Galindezove ozljede u ring utrčalo više od 20 ljudi - od liječnika, preko dužnosnika, do novinara i fotografa.

Komentara 2

DU
Deleted user
10:44 14.03.2023.

" Kates je boksao ukupno 50 puta .. i završio karijeru s 55 pobjeda.. i šest poraza."... Dakle : 55+ 6 = 50.

ZA
zaki55
04:29 14.03.2023.

Kako je u 50 borbi imao 55 pobjeda? Nešto je krivo prevedeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije