Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 67. godini

Preminuo legendarni košarkaš Bosne čiji rekord u finalu još nitko nije srušio

Košarkaška lopta
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
23.06.2019.
u 22:20

Varajić je bio član sjajne generacije Bosne koji je u finalu nekadašnje Lige prvaka, današnje Eurolige, protiv Emersona zabio 45 koševa i to u doba dok još nije bilo trica

Košarkaška legenda Žarko Varajić preminuo je u 67. godini nakon duge i teške bolesti.

Varajić je bio član sjajne generacije Bosne koji je u finalu nekadašnje Lige prvaka, današnje Eurolige, protiv Emersona zabio 45 koševa i to u doba dok još nije bilo trica.

Taj rekord do danas nitko nije nadmašio. Bio je sportski direktor reprezentacija u Košarkaškom savezu Jugoslavije, te kasnije u Srbiji, te je bio dobitnik mnogih nagrada i ordena.

Posebno treba izdvojiti Super Oskara kojeg je Žarko Varajić dobio za najboljeg igrača Europe u europskim kupovima 1979. godine.

Rođen je 16. prosinca 1951. godine u Nikšiću, a za reprezentaciju bivše države odigrao je 126 utakmica te je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1976. u Montrealu i godinu kasnije zlato na EP-u u Belgiji. U Italiji 1979. osvojio je broncu na EP-u u Italiji.

Ključne riječi

Komentara 2

PR
pravednik2
23:13 23.06.2019.

Ode još jedna legenda. Laka mu zemlja.

ZB
Zoki-Bijela
22:33 23.06.2019.

PuM

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije