Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KEN BUCHANAN

Preminuo je jedan od najboljih boksača svih vremena. Kontroverzni meč obilježio mu je karijeru

Murdo Macleod
01.04.2023.
u 20:25

Škot je završio karijeru s omjerom pobjeda i poraza 61-8, bio je neprikosnoveni svjetski prvak u lakoj kategoriji 1971

Čovjek koji je ostavio veliki trag u svijetu boksa, Ken Buchanan, po mnogima jedan od najboljih boksača svih vremena, preminuo je danas u 77. godini života . Tijekom svoje bogate karijere Ken je u ring ušao čak 69 puta, te upisao 61 pobjedu, a 27 puta je protivnike dokrajčio nokautom.

Ken je bio i svjetski prvak, a veliki uspjeh postigao je 1970. kada je pobijedio Ismaela Laganu. Spojio je WBA i WBC naslov sljedeće godine, pobjedom nad Rubenom Navarrom.

A onda je njegova karijera krenula nizbrdo. Prvo mu je oduzeta titula, a u meču protiv Roberta Durana dobio je nezgodan udarac koljenom u međunožje zbog čega je do kraja života imao problema s testisima te je ostao bez titule svjetskog prvaka na nesportski način.

- S velikom tugom moramo vas obavijestiti da je Ken Buchanan jutros preminuo mirno u snu. Doći će dodatne objave i dajte obitelji malo vremena da obradi ovu tužnu vijest. Počivaj u miru Ken, uvijek džentlmen i jedan od najboljih šampiona koje ćemo ikada vidjeti - objavila je na Facebook njegova zaklada. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije