Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNA DOMINACIJA

Manchester City slomio Chelsea i poručio da ide po naslov prvaka

Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
16.08.2015.
u 19:29

Jose Mourinho nije imao rješenja i Manuel Pellegrini ga je prvi put pobijedio

Jose Mourinho očito je potrošio previše energije na nepotrebne raspave sa svojim liječničkim timom i to mu se osvetilo jer u derbiju drugog kola engleskog Premiershipa, Manchester City je pobijedio gostujući Chelsea 3:0!

Bila je to uvjerljiva predstava momčadi Manuela Pellegrinija, ali i njihova prva pobjeda otkako je Mourinho preuzeo Chelsea po drugi put. Dakle, u samo tri utakmice su Portugalcu "skinuli skalp" Arsene Wenger i Pellegrini po prvi put. Dokaz je to određene slabosti aktualnih prvaka.

Jer, uistinu ne djeluju dobro, nisu uigrani i kao da im nedostaje samopouzdanja. Naravno, određeni bljeskovi postoje, imali su dva "mrtvaca" i sve je moglo biti bitno drugačije, ali bilo bi nepravedno. Naime, City se nametnuo od samog početka, kontrolirali su sredinu i napadali sa svih strana, s bokova ili kroz sredinu. Moralo je to uroditi plodom, bez obzira na odlične obrane Asmira Begovića.

U 32. minuti slomili su bosanskohercegovačkog vratara Toure i egzekutor Agüero, koji se našao sam pred vratima i lako zabio. Fabregas je potom u 40. bio jako blizu, ali nije uspio zabiti pa se na odmor otišlo uz 1:0 za domaće.

U 71. minuti zamalo izjednačenje. Hazard je na trenutak izbjegao pažnji obrane građana, međutim udarac s 11 metara išao je ravno u Harta. Pitanje pobjednika riješeno je u 82. minuti kada je nakon ubačaja Silve iz kuta loptu u mrežu pospremio Kompany.

Samo šest minuta kasnije Begović je kapitulirao i treći put. Ovog puta kažnjeno je loše dodavanje Fabregasa za Ivanovića. Lopta se odbila do Fernandinha koji iskosa s desne strane pogađa suprotni kut za 3:0. U posljednjim trenucima utakmice Chelsea je mogao zabiti počasni gol, ali prvo je udarac Coste zaustavila stativa, a onda je Falcau odlično obranio Hart.

City tako nakon dva kola ima šest bodova, dok je Chelsea ostao na jednom jedinom i tako jako loše krenuo u obranu naslova prvaka.

REZULTATI:

Crystal Palace - Arsenal 1:2
Manchester City - Chelsea 3:0

>> Statistiku i ocjene igračima pogledajte na Goal.com

>> Mourinhu su baš svi krivi! Liječnica, čovjek s rasvjete, čak i tuđa žena

Komentara 1

NO
nojemalo
19:48 16.08.2015.

a jeli sad doktorica kriva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije