Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA NAM SE NAJBOLJI NOGOMET

Premier ligu kriza tek okrznula, Primeru upropastila... Šansa za Bundesligu i Ligue 1?

Manchester City - Tottenham
Reuters/Pixsell
13.08.2021.
u 14:40

Apsolutni derbi kola, čak i van gabarita Premier Lige svakako je okršaj Spursa i Manchester Cityja.

Ovog vikenda počinju prvenstva u Engleskoj, Njemačkoj i Španjolskoj.

Dolazak Lionela Messija – i ne samo njega – privukao je sva svjetla reflektora na PSG, ali kako Sveci s ovakvim kadrom neće imati konkurenciju u Ligue 1, prvenstvo Francuske, ova sezona bi mogla proteći cijela u znaku PSG-a i njihovih majstorija. Tek bi serija ozljeda i duboka kriza mogli utjecati na tijek prvenstva. Bez obzira na neminovne periode slabije forme, što je posve normalno, čak i u slučaju PSG-ovog rostera, broj igrača koji mogu riješiti utakmicu je prevelik. Parižani su ispustili naslov prošle sezone, ove godine nemaju pravo na kiks.

Ovog vikenda pratimo mali derbi između Lillea i Nice. Branitelj naslova je u prvom kolu iščupao remi pogotkom Yilmaza u 90+7’ minuti, misle li držati trku za naslovom napetom, morat će spojiti nekoliko pobjeda. S druge strane, ovog petka je na rasporedu prvenstvena utakmica drugog kola između Lorienta i Monaca. Obje momčadi su novu sezonu otvorile remijem (1:1) pa tako i jedni i drugi danas traže put do prve pobjede. Kovačeva momčad malo je umornija budući da su u utorak imali ogled protiv Sparte Prag, ali usprkos svemu brojni stručnjaci i analitičari daju im prednost u današnjem ogledu. Germania Sport pripremila je tečaj 2.00 na pobjedu Kovačevog sastava. 

Ono što je za Francuze PSG, to je za Engleze Manchester City. Neokrznuti koronavirusom, Građani su prošlog tjedna završili 115 milijuna eura vrijedan posao kupovine Jacka Grealisha. Za razliku od Francuza gdje PSG nema financijske konkurente u ligi, u Premier Ligi se svi pojačavaju. Chelsea je skoro pa gotov s dovođenjem Lukakua, a Manchester United je već svoj shopping obavio, kupili su Jadona Sancha i Raphaela Varanea. Pedesetak milijuna eura je potrošio i Arsenal. Njihov odabir ovoga ljeta je Ben White. Leicester je Liverpoolu pred nosom „maznuo“ Daku, a Spursi Atalntinog Romera.

Jedno je sigurno, kvaliteta lige ne može pasti. Najunosniji transferi nisu izlazni (za ligu). Sav talent ostaje u istom natjecanju, samo se mijenjaju dresovi. Premier Liga kao da nesvjesno preuzima određene aspekte američkog modela poslovanja klubova. Pitanje je samo kada će sve to otići korak dalje, prema franšizama. S obzirom na kritike koje je doživjela Super liga, čelnici će oko svega biti – jako oprezni.

Apsolutni derbi kola, čak i van gabarita Premier Lige svakako je okršaj Spursa i Manchester Cityja. Sve će oči biti uprte u Harryja Kanea koji je ranije ovoga ljeta zatražio transfer, i to baš u Manchester City. Jedno je sigurno, Harry neće biti ravnodušan, ima višestruke motive odigrati najbolju moguću utakmicu. Novu sezonu Premier lige otvaraju novi premierligaš Brentford i Arsenal. Topnici imaju ulogu favorita, ali domaći sastav je iznimno neugodan, što smo imali prilike vidjeti i lani u Championshipu. Još kad tome dodamo nekoliko zanimljivih pojačanja, jasno je zašto većina ljudi vjeruje da Topnici neće imati lagan zadatak u toj utakmici.

Za razliku od Engleza, Španjolce je korona upropastila. Primjerice, svega jedan dan uoči početka sezone šest klubova nije moglo registrirati svoja nova pojačanja. Među njima čak i osakaćena Barcelona, koja u subotu igra derbi kola sa Real Sociedadom. Blaugrana je, bez obzira na sve što im se dogodilo ovog ljeta, i dalje veliki favorit u ovom ogledu. Pitanje je samo hoće li Laporta stići registrirati Depaya. Ima Barcelona i dubljih problema od pukih registracija, no crta će se podvući krajem mjeseca kada se zaključi ljetni prijelazni rok.

Što se Real Madrida tiče, oni su se ovog ljeta ograničili na Davida Alabu, koji je na Santiao Bernabeu stigao kao slobodan igrač. Nije da Perez i društvo nemaju novaca, dapače, no čini se da je top prioritet Kylian Mbappe. Francuzu idućeg ljeta ističe ugovor u PSG-u, a pošto je već najavio kako ga neće produljiti, zna se koja je prva adresa za javiti se ako su vam potraživanja na godišnjoj razini debelo u dvoznamenkastom broju milijuna eura. Ne smijemo zaboraviti ni prvake. Atletico Madrid je zadržao Saula Nigueza, premda je trebao biti poslan u Liverpool ili Barcelonu. Svakako najveće pojačanja za Simeonea je Rodrigo de Paul, Argentinac koji je napokon otišao iz Udinesea u veći klub, i to odmah po završetku Copa Americe gdje je ostvario zapaženu ulogu, asistiravši za pogodak odluke. Branitelj naslova prvaka otvara protiv Celte u gostima, a tečaj na njihovu pobjedu u otvaranju sezone iznosi 1,95. 

Kad su Nijemci u pitanju, oni su ovog ljeta zbilja štedjeli novac. Primjerice, Bayern je pustio Davida Alabu i kupio Upamecana iz RB Leipzeiga za nešto više od 40 milijuna eura. Umjesto njega je u Leipzig za 15 milijuna eura došao Simakan. BVB je prodao Sancha u Manchester United, no oni su za ipak puno manju svotu novca odradili popunjavanje rostera kupivši izvrsnog Malena. Bez obzira na veliki broj novih igrača u ligi, Lewandowski je i dalje „prva violina“, no neće mu biti lako. U prvom kolu novi trener Bavaraca ima pred sobom težak ispit jer mora u goste Borussiji Monchengladbach, a tečaj na pobjedu gostiju iznosi primamljivih 1,80. 
Uživajte!
 

Komentara 1

DA
DarthVader
18:49 13.08.2021.

Bundeiga i le lige1 nemaju sanse prema Premier ligi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije