Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETAR SKANSI

Prekršajni sudac odmah će na stadionima izricati kazne!

Kantrida neredi (1)
Nel Pavletic/PIXSELL
30.09.2013.
u 14:45

Zaključci Odbora za borbu protiv nasilja u sportu nisu nešto što već nismo čuli, no odluke bi se konačno trebale početi provoditi

Održan je prvi sastanaka novoosnovanog Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu kojim predsjeda Petar Skansi, doministar sporta. Članovi Odbora su: Dalibor Dvorny, Sanja Nola, Darko Tot, Mladen Genc, Sandra Čorak, Damir Vrbanović, Damir Mišković te Dražen Vitez

Nakon subotnjih nereda na Kantridi, doneseni su neki novi zaključci:

- Uvodi se nulta tolerancija na baklje te prekršajni sudac na terenu koji će na licu mjesta donositi kazne navijačima - istaknuo je Skansi.

Objasnio je kako će distribucija ulaznica ići isključivo preko klubova jer su oni najodgovorniji. Prvenstveno će gostujući klubovi morati prirediti ulaznice za svoje navijače (kao što Dinamo priredi vaučere za svoje navijače na europskim gostovanjima), odnosno, znat će se poimence tko je kupio karte.

- Zabranom ulaska na stadion može se puno postići. Eliminacija divljaka najbolja je za sprječavanje nereda - istaknuto je na sastanku.

Izvijestili su kako je MUP u suradnji s DORH-om podigao kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog bacanja baklji i kamenja na policajce, a Savez pokreće disciplinski postupak i protiv Rijeke i protiv Hajduka.

Članovi odbora upitani su može li se pokrenuti postupak protiv cijele navijačke skupine?

- Ne postoji mogućnost postupka proitiv udruga, dakle ne može odgovarati udruga (Armadsa i Torcida) nego samo pojedinci - rekao je Borovec i dodao kako je lani bilo oko 2000 prijava a samo 180 izrečenih kazni.

Zaključci Odbora za borbu protiv nasilja u sportu nisu nešto što već nismo čuli, no odluke bi se konačno trebale početi provoditi.

>> Benko branio huligane pa završio na razgovoru u policiji!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije