Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPUNILA MU SE ŽELJA

Prekrasna priča stiže iz Osijeka, jedan je dječak zaplakao od sreće

Osijek: Osijek protiv Rijeke u 23. kolu Prve HNL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/6
14.02.2022.
u 13:32

Derbi kola između Osijeka i Rijeke bio je jednosmjerna ulica, a vratar Labrović goste je držao na životu sve do 86. minute kad ga je matirao suigrač Ćestić

U derbiju 23. kola Prve HNL Osijek je nastavio biti crna mačka Rijeke u prvenstvu upisavši vrlo važnu 1:0 pobjedu kojom su skočili na drugo mjesto ljestvice, dok su gosti ostali na četvrtom mjestu. Nastavio se tako negativan niz Rijeke jer momčad s Kvarnera nema pobjedu protiv Osijeka već osam uzastopnih prvenstvenih susreta. Kad pogledate rezultat možda biste pretpostavili da je susret bio podjednak. Međutim, u ovom susretu rezultat vara jer Riječani, unatoč činjenici što su primili gol za poraz u samoj završnici, zbog prikazanog mogu biti iznimno zadovoljni čak i minimalnim porazom.

Tomić promašio s 4 otraga

I jedan i drugi trener su za susret spremili kadrovska ili formacijska iznenađenja. Momčad Nenada Bjelice u susret je ušla bez važnih prvotimaca Jugovića, Nejašmića, Bartoleca i Miereza pa je priliku u vrhu napada dobio Kristian Fućak koji je ove zime stigao iz Orijenta i koji se pokazao kao sjajno pojačanje. Osijek je igrao u 4-1-4-1 sustavu s Caktašem u veznom redu i Kleinheislerom na lijevom krilu, dok je pri izgradnji napada ta formacija nalikovala na 3-4-3 sustav; Žaper se kao zadnji vezni spuštao na poziciju trećeg stopera između Škorića i Lončara i tako razigravao ostatak momčadi.

Rijeka za razliku od Osijeka nije imala važnih izostanaka, a Goran Tomić se, iznenađujuće, prvi put nakon dugo vremena odlučio za formaciju s četvorkom otraga. Ta se odluka pokazala nekvalitetnom jer Rijeka nije imala pojma kako brzo i opasno iznijeti loptu s dva umjesto tri stopera. Jedini kvalitetni igrači jučer kod gostiju su bili vratar Labrović i veznjak Pavičić.

Osijek je u cijelom susretu, ali posebice u prvom poluvremenu, totalno izdominirao Rijeku. Ako vam broj udaraca iz prvih 45 minuta (11:3) ne govori dovoljno, treba naglasiti da je Osijek od tih 11 udaraca imao šest jako dobrih prilika, a Rijeka nijednu. Fenomenalni Labrović je u prvom dijelu obranio udarce Fućaku, Kleinheisleru i Boharu, a još su velike prilike propustili i Jurčević te još jednom Bohar. Na samom kraju drugog dijela je nakon centaršuta Miloša Krešić u skoku s Fućakom u kaznenom prostoru Rijeke dirao loptu na samom prijelomu ruke i ramena. Nakon dvije minute provjere Fran Jović je pokazao da ipak nema kaznenog udarca.

U drugom dijelu Osijek nije bio toliko dominantan, ali je i dalje bio jedina uistinu opasna momčad na terenu. Labrović je ponovno spašavao Rijeku vrhunskim paradama na udarce Bohara (57.) i Kleinheislera (74.), ali ništa nije mogao učiniti u 86. minuti kad je najbolji pojedinac na utakmici (iako su svi Osječani bili sjajni) Laszlo Kleinheisler sjajno vanjskom dubinski proigrao Jurčevića, ovaj s boka ubacio povratnu, a nju je u vlastitu mrežu skrenuo Sava-Arangel Ćestić, mladi reprezentativac Srbije. Do kraja susreta je nepotreban crveni karton dobio Rijekin Abass koji je u zadnjih pet minuta požutio zbog nesportskog ponašanja, pa onda zbog prigovora.

Bjelica: Gol je nagrada

- Zasluženo smo pobijedili, na kraju je sretan gol nagrada za sve što smo uložili u utakmici. Laszlo je već jesenas igrao na lijevom krilu, Fućak je u Orijentu igrao u špici, ali pokazali su kako se mogu adaptirati i na te pozicije.- rekao je Nenad Bjelica, a njegov suparnik Goran Tomić je dodao:

- Formacija koju smo izveli govori kako smo došli po pobjedu i tri boda, ali nije to dobro izgledalo, pogotovo u prvom dijelu.

A prekrasna scena dogodila se u Gradskom vrtu nakon što je utakmica završila. Naime, jedan je dječak na utakmicu stigao s papirom na kojem je pisalo da želi Škorićev dres. Kapetan Osijeka želju mu je ispunio nakon čega je dečak rasplakao od sreće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije